Dini Yaymak

Daha önceki yazılarımda dini yaymanın (tebliğ yapmanın) öneminden hatta peygamberlerin asıl görevi olduğundan bahsetmiştim. Dini yaymak, insanlara ulaştırmak başlıca görevlerimizden.

Hepimizin bildiği gibi dünya yaşamı gerçekten kısa özellikle sonsuz bir yaşama göre kıyaslarsak 100 yıl ile 10 yıl arasında da çok büyük bir fark olmadığını anlayabiliriz. Peki bu kısa yaşantımızda neler yapmalıyız ki çevremizdekiler dahil bir çok insanın dini öğrenmesini, anlamasını ve yaşamasını sağlayabiliriz?
Yukarda sorduğum bu soruya vicdanlarımızla cevap vermek eminim en doğrusu olacaktır. Çünkü bulunduğumuz konum veya kişisel bilgilerimiz bize daha uygun cevapları üretmemize yardım edecektir. Ama ben bu kısa zamanda aklıma gelen bir kaç örneği sizlerle paylaşmak isterim.

Bir konuşmanın, sohbetin uygun bir yerinde Allah’ı hatırlatmak, dinden konu açmak, bildiğimiz konuları insanlarla paylaşmak insanların düşünmesine belki ilerde bir gün daha detaylı incelemesine neden olabilecektir. Bazen bir insanın kafasında bir konu ufacık bir yer etmesi bile ilerde çok etkili olabilmektedir.

Dindar bilindiğimiz veya dini sorumluluklarını yerine getiren biri olarak bilindiğimiz bir yerde çevremizdeki insanların saygı ve sevgisini kazanacak davranışlar sergilemek eminim sizi tanıyanlarda dine karşı çok olumlu etki edecektir.

Mescit yapmak, onarmak, yapılmasına yardım etmek, temizliğine özen göstermek… Allah’ı hatırlanmasını sağlayan mekanlar olan mescitler dinin yayılması ve dinin yaşanması için önemli yerlerdir.

Dini kitap yazmak, dağıtmak, dini yazılar yazmak… Belki çevremizdeki her insanı çekip dini anlatamıyor olabiliriz ama dini okuyup anlamalarına vesile olabiliriz.

Bir dini internet sitesi yapmak ve bunun on binlerce kişiye ulaşmasını sağlamak aslında çok az maliyetli ve çok kolay bir hizmettir. Günümüzde internet kullanımı gün geçtikçe ivmeli bir şekilde artmaktadır. Dini yaymak için olduğu gibi dinsiz insanlarında din düşmanlığı yaptığı siteler artmakta bunlara karşı doğru bilginin olduğu internet siteleri yapmak çok önemlidir.

Kendimce birkaç örnek vermeye çalıştım bunlara radyo, televizyon ve gazete gibi yayın araçlarını da dahil edebilirsiniz ama yukarda dediğim gibi dini yaymak için ne yapmanız gerektiğini kendinize sorarsanız eminim vicdanınız size doğru bir yöntem gösterecektir.

Yazar : Mustafa A

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website