Hak yolu Kuran yoludur

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah`ın adıyla


Allah`ın selamı ve bereketi tüm inananların üzerine olsun.

ENAM SURESİ 114. AYET

ŞIMDI DE ALLAH SIZE KITABI, IÇINDE HERŞEY INCEDEN INCEYE AÇIKLANMIŞ OLARAK GÖNDERMIŞKEN ALLAH`TAN BAŞKASINI MI HAKEM ISTEYECEĞIM? KENDILERINE KITAP VERDIKLERIMIZ DE BILIRLER KI, O TAMAMIYLA GERÇEK OLARAK RABBIN TARAFINDAN INDIRILMIŞTIR. SAKIN ŞÜPHELENENLERDEN OLMA.

ALI IMRAN SURESİ 19. AYET

DOĞRUSU ALLAH KATINDA DIN, ISLAM`DIR. O KITAP VERILENLERIN AYRILIĞA DÜŞMESI ISE SIRF KENDILERINE ILIM GELDIKTEN SONRA ARALARINDAKI IHTIRASTANDIR. HER KIM DE ALLAH`IN AYETLERINI INKAR EDERSE, ŞÜPHE YOK KI ALLAH, HESABI ÇABUK GÖRENDIR.

Ayetlerde de görüldüğü gibi Kuranda her şey açıklanmıştır ve hüküm ancak Allah’ındır. Ama maalesef bugün artık klasik İslam dediğimiz kısım (şii, suni…vb. mezhepleşmiş İslam) Tıpkı ayette dediği gibi sırf ihtirastan Allahın yasak kılmadığına yasak haram kılmadığına da haram demiştir. En basitinden namazın vakitlerini keyfi olarak beş vakit yapmış üstelik namaza da Kuran’da yazmadığı halde teferruat eklenmiştir. (rükudan kalkarken söylenen gibi). Yani Allah’ın Kuran’da yazmadığı bir hükmü kendileri koymuştur. Halbuki hüküm yalnız Allah’ındır.

İşte bu mezhepsel anlayış Kuran’dan ayrı olduğu ve tüm amaçlarının dünya hevesi olduklarından dolayı bugünkü duruma gelmiştir.
Halbuki tek yol Kuran’dır. Allah’ın Kuran’da her şeyi inceden inceye açıkladık derken nasıl oluyor da kendimize başka hakemler seçiyoruz. Hak yolu Kuran yoludur. Kuran Anadilimizde de okunmalı ki mesajı bilelim ve namazı istediğimiz dilde kılmalı.

Yazar : Ferhat

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website