KIYAMET NE ZAMAN KOPACAK?


AHZAB suresi
63. İnsanlar sana kıyametin zamanını soruyorlar. De ki: Onun bilgisi Allah katındadır. Ne bilirsin, belki de zamanı yakındır.

ANKEBUT suresi:
53. Senden, azabı çarçabuk (getirmeni) istiyorlar. Eğer önceden tayin edilmiş bir vade olmasaydı, azap elbette onlara gelip çatmıştı. Fakat onlar farkında değilken, o ansızın kendilerine geliverecektir.

Evrenin sürekli genişlediğini artık hepimiz biliyoruz, ancak, evrenin sonunun açık evren ve kapalı evren modeli olarak geliştirilen 2 modele göre olacağı düşünülüyor.. açık evrende evren sürekli genişleyecek, en sonunda hersey birbirinden uzaklaşacak, sonsuz bir karanlık kalacak ve canlı yaşam bitecek.. kapalı evren modelinde ise, evrendeki genişleme hızı azalacak, çekim güçleri baskın gelecek ve evren içe çökecek..

Kur`andaki kıyamet sahneleri daha çok kapalı evren modeline uyuyor.. Buna göre;

Kabaca, evrenin genişlemesindeki yavaşlama hızını biliyor olsaydık, kıyamet gününü tahmin edebilirdik.

Eğer zaman uzayın genişleme hızıyla ilintiliyse, ki öyledir zaman hıza göre değişir, genişlemenin yavaşladığını gözleyebilme imkanımız yoktur. Bu şuna benziyor: bir arabanın hızını ölçmeye çalışıyorsunuz ama ölçüm yaptığınız saat aracın tekerine bağlı, bu nedenle de zaman arabanın hızına bağlı olarak değişmekte demektir.. bir farkta bu nedenle algılanamaz.

Tersi olarak, eğer araba yavaşlarsa, zamanda yavaşlayacaktır ve aracın hızı hep aynı görünecektir. Benzer şekilde evren genişlemesindeki yavaşlama, zamanı da yavaşlatacaktır ve genişleme hızı hep sabit kalacaktır.

NECM suresi:

57. Yaklaşan yaklaştı.

58. Onu (vaktini) Allah`tan başka açığa çıkaracak yoktur.

Bu nedenle evrendeki en gelişmiş medeniyet bile, evrenin aynı hızda, yani başladığı hızda, genişlediğini tespit edecektir. Çünkü evrendeki herşey zamana bağlıdır.

SONUÇ OLARAK KIYAMETİN SAATİ ASLA BİLİNEMEZ. BİLİNEMEYECEKTİR.
ANCAK, ZAMANDAN BAĞIMSIZ OLAN ALLAH KIYAMETİN GERÇEK SAATİNİ BİLEBİLİR..

Yazılarımın tümünü facebook `taki KUR`AN MUCİZELERİ grubumda okuyabilirsiniz..

Yazar : pelin güçlü

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (3)
Leave a reply

Name (required)

Website