Müşrikleri Bulduğunuz Yerde Öldürün

Ateistler ve müslümanlığa düşman olanlar, dine saldırmak için çeşitli taktikler uygularlar. İnsanları tuzağa düşürmeye çalışırlar. Bunlardan biride Kuran`dan cımbızla bir ayet hatta ayetin içinden bir cümle almak ve bütün argümanlarını onun üzerine kurmaktır.


İşte size çarpıcı bir örnek; Kuran`da Tevbe Suresi 5. ayette bir cümlesinde müşrikleri kendilerini bulduğunuz yerde öldürün der. Ancaaak Allah, hiçbir zaman insanları, inanmayanları, müşrikleri istediğiniz zaman, istediğiniz yerde öldürebilirsiniz demez. Bze böyle bir hak vermez. Tevbe Suresinin geneline bakıldığında da durum gayet net bir şekilde anlatılır ve anlaşılır. Surede şayet müşrikler size saldırırlarsa onları öldürün ve haram aylarda savaşmayın der. Yine Tevbe Suresinin 13. ayetinde “Yeminlerini bozan, resulu yurdundan çıkarmaya gayret eden bir topluma karşı savaşmayacakmısınız ? Üstelik size saldırıyı ilk olarak onlar başlattı… “der.

Bu ayettende anlaşıldığı gibi müslüman kendine saldırılmadığı sürece karşı tarafa saldırmaz ve savaş açmaz. Bunun yanısıra kendine saldırılırsada savaştan kaçmaz. Ancak burada önemli olan kendini savunmaktır, durup dururken birilerini öldürmek değil. İslam dini barış dinidir ve affetmeyi esas alır, bunun övgüsünü yapar.
İnsanların bazıları sadece Kuran`a saldırmak için Kuran`dan neredeyse bırakın bir cümleyi, bir kelime alıp, işte sizin Kitabınızda “savaş” kelimesi geçiyor, bundan dolayı islam savaşı savunur diyecekler. Kuran bir bütündür ve bütünüyle değerlendirilir, içinden cümle çıkartarak, kelime çıkartarak değerlendirme yapılmaz, yapılırsada başlıktaki gibi Kuran`ın aslına uymayan durumlar ortaya çıkar. Bizlerde başkalarına Kuran`ı anlatırken bu gerçeğin altını çizmeyi ihmal etmeyelim, kendilerini çok akıllı sanan kurnazların oyununu bozalım…

Yazar : Beril Egemen

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website