NEYİ BEKLİYORUZ?


Bekleyerek tükettik ömrümüzü,
Neyi beklediğimizi dahi bilemeden.
Özel bir gün bekledik niyeyse;
Özel bir an bekledik, bizi başlangıç yapmaya iten.
Ve her nedense hiç gelmedi, o seneler boyu beklenen.
Her neyse yapmak istediğimiz, her neyse o içimizi kemiren;
İstedik ki kendiliğinden başlasın, biz hiç elimizi sürmeden.
O beklenen anın hiç gelmeyeceğini bilemedik.
O anın şu an olduğunu, ah bir anlayabilseydik!

Mayıs 2007 S. Ö. E.

Kur`an`da “beklemek” konusunu işleyen ayetleri (bunlar benim görebildiklerim tabiki) sizlerle paylaşmak istedim:

Neyi bekliyorlar? Kendilerine meleklerin gelmesini mi, Rabbinin gelmesini mi, yoksa Rabbinin bazı mucizelerinin gelmesini mi? Rabbinin bazı mucizeleri geldiği gün, daha önce iman etmemiş yahut imanında bir hayır sahibi olamamış kişiye imanı hiçbir yarar sağlamayacaktır. De ki: “Bekleyin! Doğrusu biz de bekliyoruz. ”
En’am Suresi 158. ayet

Kendilerine hidayet geldikten sonra, insanları iman etmekten, Rablerinden af dilemekten alıkoyan şey şundan başkası değildir: Evvelkilerin yol ve yöntemlerinin kendilerine de gelmesini yahut azabın karşılarına dikilivermesini beklemek.
Kehf Suresi 55. ayet

Gün olur, mümin erkeklerle mümin kadınları, ışıkları önlerinde ve sağ yanlarında koşar görürsün. Şöyle denilir: “Bugün size, altlarından ırmaklar akan cennetler müjdeleniyor. Sürekli kalıcısınız içlerinde. ” İşte büyük başarının ta kendisidir bu.
O gün ikiyüzlü erkeklerle ikiyüzlü kadınlar, iman edenlere şöyle derler: “Bize bakın da ışığınızdan bir parça alalım. ” Şöyle denir onlara: “Arkanıza dönün de bir ışık arayın. ” Nihayet aralarına kapısı olan bir sur çekilir. İçinde rahmet vardır onun. Dış tarafı ise azap.
Onlara seslenirler: “Biz sizinle değil miydik? ” Derler ki: “Evet, bizimleydiniz. Ancak siz kendinizi yaktınız, bekleyip durdunuz, şüphe ettiniz, hayal ve kuruntular/hurafeler/anlamını bilmeden okuyuşlar sizi aldattı; nihayet Allah`ın emri geldi. O yaman aldatıcı, sizi Allah ile aldattı. ”

Hadid Suresi (12-14). ayetler

Neyi bekliyorlar? Kendilerine meleklerin gelmesini mi, yoksa Allah’ın emrinin gelmesini mi? Onlardan öncekiler de aynen böyle yapmışlardı. Allah onlara zulüm etmemişti. Tam aksine, onlar kendi kendilerine zulüm ediyorlardı.

Nahl Suresi 33. ayet

Selamlar…

Yazar : Sema Öge Eskici

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website