RABBİMİN KİTABINI NASIL DEĞİŞTİRDİKLERİNE ÖRNEK;


Alt kısımda sizlere bir ayetten örnek verdim. Bu ayet kendilerine İslam sitesi diye adlandırılan bir siteden aldım. Nedenine gelince Kuran ı istedikleri gibi tefsir etmenin boyutunun ne derece sapkınlığa vardığına bir örnek olsun istedim. Bunlar Rabbimin huzurunda nasıl hesap verirler bilemem. Bu örnek tende bir kıssa çıkarmak istersek, tarikatlar ve cemaat kisvesi altında olan gruplar dinimizi ne hale getirmişler görelim ve ibret alalım. En alt kısım dada aynı ayetin altı yazar tarafından mealini verdim, tahrifatın boyutu daha iyi anlaşılsın diye.

“Ey Peygamber! Zevcelerine, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, başlarını ve yüzlerini kapatacak şekilde çarşaflarından bir kısmıyla üzerlerini örtsünler”(Ahzâb Sûresi, 59)

Ali Bulaç 59- Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü`minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.
Diyanet Vakfı 59. Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.
Edip Yüksel 59. Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve inananların kadınlarına örtülerini üzerlerine salmalarını söyle. Bu, onların (erdemli kadınlar olarak) tanınıp hakarete uğramamaları için daha elverişlidir. ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir.
Elmalılı Hamdi Yazır 59-Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış elbiselerinden (cilbablarından) üzerlerini sıkıca örtsünler! Bu, onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah, çok bağışlayıcıdır, merhamet edicidir.
Süleyman Ateş 59. Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve inananların kadınlarına söyle: (Bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) örtülerini üstlerine salsınlar; onların tanınıp incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
Yaşar Nuri Öztürk 59 Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafûr`dur, Rahîm`dir.

Rabbim bizleri Kuran ı doğru anlayan ve yaşayan kulları arasına sokması dileğiyle. Saygılarımla Haluk Gümüştabak

Yazar : Haluk Gümüştabak

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website