ŞÜPHELENMEK İSTEMİYORUM DİYENLERE…

Bir çok insan vardır ki bunlar Allah`ın varlığına inanma konusunda şüphe içindedirler.Boyna bu kafalarını kurcalamakta ancak bu sorunlarını çözmek için hiç araştırma yapmamaktadırlar.

İşte bu yazım umarım bu tip insanların doğru yolu bulmalarında bir reçete olur.
Ormanda yürüdüğünüzü ve karşınıza bir kitap çıktığını düşünün. Bu kitabı aldınız ve 1. sayfasından okumaya başladınız. Kitapta Komşunuzun evinin yarın yanacağı yazıyor. Gerçekten de yarın komşunuzun evinin yandığına şahit oluyorsunuz. İhtimaldir diyorsunuz ama etkileniyorsunuz. Okumaya devam ediyorsunuz. 1 Ay sonra köyünüze yağmur yağıp her tarafı sel basacağını ve kardeşinizin boğulacağı yazıyor. Siz bu olamaz diyorsunuz ama 1 ay sonra gerçekten de sel oluyor ve kardeşiniz boğuluyor. O okudukça kitabın yazdıkları hep doğru çıkıyor. Ve nihayet okuduğunuz kitabın sonuna geliyorsunuz ve kitabın son cümlesi şu oluyor:“ Bu kitabı seni yaratan Allah yazmıştır“
Şimdi soruyorum size. Sizce önceki yazılanların hepsi doğru çıktıktan sonra Bu son cümle yanlış mıdır?
Eminim ki bazılarınız bana:(benim elime böyle bir kitap geçmedi ki Allahın varlığına emin olayım) diyecek. Şu an dünyada bundan çok daha fazla mucizeleri olan bir kitap var. Ancak acaba bu kitabı kaçımız alıp da okuduk? Bu kitap Kurandır.
Kuranda 1400 yıl önce (bilimin neredeyse sıfır noktasında olduğu dönemde) Evrenin genişlediği belirtiliyor ki bilim bunu daha yakın tarihte keşfediyor.Demirin atom numarası belirtiliyor ki o devirde atom biliniyor muydu acaba?. Petrolün oluşumundan tutun da insanların kromozom sayılarının 46 olduğuna kadar herşeyin Kuran`da 1400 yıl önce belirtilmesi mucize değil midir? Kuranda bütün bunlar yazılırken bir de Allahın varlığı ve birliği olduğu, sonra sizin ona döndürüleceğiniz yazıyor. Yoksa mucizelere inanıp kuranda yazılan bu kısmında mı şüphe ediyorsunuz?
Aslına bakarsanız benim bu yazdıklarımı okuyup da allahın varlığından ve birliğinden şüphe etmeniz 2×2 nin 4 ettiğinden şüphelenmek gibidir.
Kuran`ı samimi araştırın. Gerçekten de buna dair aklınızda hiç bir şüphe kalmayacağına emin olacaksınız. Saygılarımla

Yazar : SupernovaA

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website