DİNİ İNANÇTA SAMİMİYET

Aslında farkındayım hayatımdaki sahte varlıkların, istesem bir anda temizlemesini de bilirim. Ama bunca sahteliğin, benim samimiyetime ihtiyacı var.

Hz. Mevlana

Çocukluğumuzda büyüklerimizden duyduğumuz anlamlı, değerli sözlerin ne ifade ettiğini o yaşlarda kavrayabilmemiz kolay olmasa gerekti. Nasıl ki bitakım şeyleri yaşamadan, gözlemeden tam olarak algılayamıyorsak.

Canım anneannem benim en yakın arkadaşımdı. Dişsiz ağzı hep ‘tebessüm’ ediyormuş gibi gelirdi bana. Ziyaretimize geldiği sıralarda odamı onunla paylaşırdım. Az kouşur, nasihat etmekten çok büyüklerinden duyduklarını aktarırdı yeri-sırası geldiğinde. “Dünya çok değişti” sözünün sıkça edildiği geçmiş yıllarda. “Dünya yerinde duruyor. Değişen insanlar. Allah insanı ahir-zamana koymasın. O günler çok kötü olacakmış. Büyüklerimiz öyle söylerdi. ” cümlesinin bir kısmını, bu günün “Elhamdülillah, ülkenin yüzde doksan dokuzu müslüman! “ söyleminin arkasına sığınan samimiyet ve içtenlikten uzak, acınası bir toplumun halini gördükçe anlıyorum.

“İçinde bulunduğumuz çağ nasıl olusa olsun. Ben dini inancımı özgürce yaşamak istiyorum!” cümlesi ise bir slogana dönüştü şu 3-5 yıl içinde her nedense. Sen, güzellik merkezlerinde çarşafınla görüntüleneceksin gülümseyerek. Denizde, deniz araçlarıyla çevreni sarmış seni seyreden onca erkeğin gözü önünde olacaksın. Bırak erkeklerin dikkatini çekmemek, onların erkeksi duygularını kamçılamamak! Kadınların bile gözlerini alamadığı ağır makyajın. Giyim-kuşamın. Manalı bakışların. Işıltılı gülüşlerin. Her dilden şakıyan dillerin ve çağı akılalmaz çılgınlığıyla yaşayan özgür, şaaşalı yaşamınla islamı yaşayacaksın!Öyle mi? Sen ki gazeteci, yazar, hekim, hakim, öğretmen, sanatçı, erkek berberi, şöför, bakan-vekil olacaksın. Ama hala özgür olamamaktan yakınacaksın! Öyle mi? Sımsıkı bağladığın başının üzerinde yabancı okulların simgesi olan kepinle resmi protokollerde arzı-endam eyLeceksin. ‘Başörtüsü yasağı’ bahanesiyle başta Amirika olmak üzere, yabancı ülkelerde cirit atacaksın. Oraları kendine Ananavatan edineceksin! Sonra da kalkıp “Elhamdülillah ben Müslümanım’” diyeceksin! Öyle mi? Yaşasın kapalı özgürlük!!!

Yazar : Tülin ÖZTUNÇ

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website