Hayvanlar ve insanlar toprak olup yok mu olacaklar?

Çocuklara yönelik bazı dini kitaplarda rastladığım, geleneksel İslam görüşünde birçok insandan da duyduğum ve doğru bulmadığım bir konuya değinmek istiyorum. Dinden haberi olmadığı için Müslüman olmayan insanlarının, güzel ameller işleyen gayrimüslimlerin ve bütün hayvanların cennete veya cehenneme gitmeyecekleri, toprak olup yok olacakları görüşü… Öncelikle hayvanları ele alacak olursak onlar da bizim gibi bir can taşıyorlar. Hayvanların durumunun aşağıdaki ayette gayet güzel açıklandığını ve kuran dışı kaynaklara ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.


Yeryüzünde debelenen hiçbir canlı, iki kanadıyla uçan hiçbir kuş istisna olmamak üzere hepsi sizin gibi ümmetlerdir. Biz bu Kitap`ta, herhangi birşeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. Onlar, sonunda Rableri önünde haşredilirler.
(Enam 38)

Cenneti sadece Müslümanların parselli malı olarak görme konusunda ise aşağıdaki ayetlerin oldukça açıklayıcı nitelikte olduğunu düşünüyorum.

“Yahudi yahut Hıristiyan olandan başkası cennete asla giremeyecek” dediler. Bu, onların hurafeleri/anlamını bilmeden okuyuşları/kuruntularıdır. De ki onlara: “Eğer doğru sözlü iseniz hadi getirin susturucu kanıtınızı!”

İş onların sandığı gibi değil! Kim güzel davranışlar sergileyerek yüzünü Allah`a teslim ederse, Rabbi katında ödülü vardır onun. Korku yoktur böyleleri için; tasalanmayacaklardır onlar…

Yahudiler: “Hıristiyanlar hiçbir şey üzerinde değil. ” dediler. Hıristiyanlar da: “Yahudiler hiçbir şey üzerinde değil. ” dediler. Ve bunlar Kitap`ı da okuyup dururlar. İlimden nasibi olmayanlar da aynen onların sözleri gibi söz etti. Tartışmaya girdikleri şey hakkında, aralarında hükmü, kıyamet günü Allah verecektir. (Bakara 111-113)

Yazar : Furkan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website