BEN DE ÇOK DÜŞÜNDÜM BUNLAR ACABA HASTA MI DİYE ?

Geçen gün bir yazı okumuştum bir arkadaşımız her haliyle belli ki bazı tarikat ve grupların etkisinde. Sizlere kuran yetmez mi diyenlere sitem dolu bir yazıydı okuduğum, bakın şöyle diyordu;( Bunlar nasıl adamlar,ne cüretkar ne Allah sız adamlar ki Allah ın dinini tahrif etmekten içtinab etmiyorlar diyerek hiddetleniyor musunuz.Bunun bir izahı var, belkide bunlar hasta.)Şerefimle temin ediyorum son kısımdaki sözleri bende bazen aklımdan hep geçirmişimdir.Rabbim Kuran da her şeyi yazmasına rağmen hala Kuran ın yetmeyeceğini kanıtlamaya çalışmak nasıl bir ruh halidir acaba bende hep düşünmüşümdür. Bakın bende size söyleyeyim. Hem de aşağıya Rabbimin kitabından birkaç ayet örnek vererek;

Enam Suresi 38. Yeryüzünde debelenen hiçbir canlı, iki kanadıyla uçan hiçbir kuş istisna olmamak üzere hepsi sizin gibi ümmetlerdir. Biz bu Kitap`ta, herhangi bir şeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. Onlar, sonunda Rableri önünde hasredilirler. Enam Suresi 19. Sor: “Tanıklık bakımından hangi şey daha büyüktür?” De ki: “Benimle sizin aranızda Allah tanıktır. Bu Kur`an bana vahyolundu ki, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım.
Enam Suresi 50. Onlara şunu söyle: “Ben size Allah`ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vah yedilene uyarım ben!” Sor onlara: “Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?”Enam Suresi 114. Allah size Kitap`ı ayrıntılı kılınmış bir halde indirmişken, Allah`ın dışında bir hakem mi arayayım?
Araf Suresi 3. (Ey insanlar), Rabbinizden size indirilene uyun ve O`ndan başka velilere uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!
İsra Suresi 36. Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.
Ankebut Suresi 51. Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.
Kamer Suresi 17. Andolsun biz, Kur`an`ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?
Hakka Suresi 44 Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi, 45 Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık. 46 Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.
Zühruf Suresi 44 Gerçek şu: Bu Kur`an sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.

Yukarıdaki ayetler Rabbimin Kitabında varken ve Yüce Rabbim bunları bizlere hatırlatmışken bende hep sorarım kendime bu Kitap sizlere yetmiyor da onun yanına kitaplar koyuyorsunuz.Kuran da bakkk şunlar yok,bunlarrr yok diyerek başka kitapların koyduğu kuralları dinin gerekli emri olarak kabul ediyorsunuz. Rabbim bu Kitaptan hesaba çekileceksiniz demesine rağmen niçin başka kitaplara çalışırsınız.Evetttt bende hep kendi kendime sormuşumdur.Bunlar acaba hastamı diye. SAYGILARIMLA Haluk

Yazar : Haluk Gümüştabak

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website