BENİM TEORİM

Binlerce hadis inceledim bu kadar saçmalıkların niye olduğunu araştırdım. Milyonlarca hadis nasıl uyduruldu diye araştırdım.

 


Hz. muhammedden yaklaşık 200 yıl sonra yaşamış buharinin hadislerine rastladım. Peki hz. Muhammedin ölümünden buhariye kadar az bir zaman yok 200 sene. Hz. muhammeddden evvelki olaylara ve peygamberlere baktım. yahudilerde zübeyr e allahın oğlu denmiş yüceltilmiş İsevilere bakıyorsunuz hz. İsayı öyle yüceltmişlerki ona Tanrı demişler.

Yüceltme ve yüceltme bunlardan hz. Muhammedin haberi olmadımı oldu tabiiki ve onlara bazı şeyleri vasiyet etti.

benden sonrada beni yüceltip tanrılık iddiasında bulunabilirler bunun için size bir kaç şeyi vasiyet ettim demiş olmalı.

1. ben öldükten sonra ali ve osman ve ebubekir ve ömer benim cenazemi kaldırıp kimsenin bilmediği bir yere defnedecek ve hiç biriniz benim cenazemin yerini bilmeyeceksiiniz.
2. bana ait bütün eşyaları yakıp yok edeceksiniz ki ileride bunlarıda kutsal değer olarak bilmesinler. tek bir düğmem bile kalmamalı.
3. Ben bir beşerim yani bir insan fakat allahın elçisi olarak görev aldım.
4. ben sadece kuranı anlattım ve bana ait yaşamımla ilgili tek söz aktarmayın ve bana Allah adına söz ve yemn vermenizi istiyorumki bunu ne çocuklarınıza nede torunlarınıza dahi anlatmıyacaksınız. Sizlere son vasiyetim budur. bunun için Allaha karşı yemin ediyormusunuz diyerek onlardan yemin aldı. ve bütün inananlar bu yeminlere tam riayet etti

Aradan 30 sonra 50 yıl geçti yeni gelenler hep bir şeyler öğrenmek istedikçe hiç bir şey anlatmadılar ve hep Kuranı gösterdiler. aradan yüzyıl geçti yeni doğanlar büyüyenler din hakkında bilgi sahibi olmak istediler çünki diğer dinlerde hz. musa mucizelerini gösteriyordu hz. isanın ölüleri dirilttiğinden bahsediyorlardı oysa kendi peygamberleri hakkında tek söz yoktu mezarı nerde onu bile bilmiyorlardı. ve beklenen şey yavaş yavaş olmaya başlıyordu.
peygamberimiz şunu da yapmıştı diye başlıyan sözler yazılmaya başlandı ve çığ gibi büyüdü. Son peygamberin yaşadığı şehirde peygamberin mezarı bilinmiyordu bu utanılacak şeydi ve onun için sembolik bir mezar yapıp muhammedin mezarı bu dediler. Oysa bu güne kadar yaşamış hiç bir peygambern mezarı yoktur ve muhammedinde olmamıştır.

ve devamında güya peygamberin hırkası dendi sonra peygamberin sakalları çıktı ortaya. oysa kimse ahirette bunların cevabını vereceğini düşünmeyip sannediyorlardıki dine yardımcı olacağız ve buhariye kadar onbinlerce rivayet oluştu ve asırdan asıra katlanarak geldi. kimini SAHİH diyerek ayırdılar. sahihmi !!! peygamberi neredeyse SAPIK yapan rivayetlere nasıl sahih derler aklım almıyor.

AHİRET GÜNÜNDE PEYGAMBER ŞAHİT OLARAK GELECEK
ve şöyle diyecek:
Ben bana ait ne varsa yok edin diye vasiyet etmedimmi?
evet ettin ve biz yeminimizde sadık kaldık diyecekler ve sonradan gelenlere sorun bakalım onlarmı uydurmuş denecek ve uyduranlar tek tek ortaya çıkarılacak. peki ya şimdiki yüzyılda yaşıyan insanlara bunları nasıl anlatacağız ?
ONUN İÇİN TEK KURAN YETER DİYORUM tek ALLAHIN KİTABI yeter ve rivayetlere inanmıyorum mantığım ve aklım erdiğince.

Yazar : metin durali

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website