Kılavuzumuz Karga mı?

Tek gerçek kılavuzu ALLAH olarak bulduktan sonra bile insan yeni kılavuz arayışına girişebiliyor. Bu dünyada yanımızda olan, oturup sohbetler edebileceğimiz, bizim gibi, hatta bizden daha iyi, elleri, kolu, bacağı olan bir Ademoğlu arıyor. Eğer bu yeni kılavuz bulunursa, göze görünmeyen ALLAH unutulmaya başlanıyor, ikinci sıraya atılıyor ve ilk sıraya da yeni kılavuzumuz yerleşiyor. Ne yazık ki bu şahıslar kraldan çok kralcı çoğunluk tarafından kendilerinin bile tahmin edemeyecekleri bir mertebeye getiriliyor.

Örneğin ben Said Nursi hayranıyım diyelim. Yazdığı kitapları okudum, yaşamını okudum ve etkilendim. Ne diye kendime Müslüman’dan başka isim takıp da Kuran’ı yaymak için göstermediğim azmi neden onun eserlerini yaymak için göstereyim? Ne diye bölüneyim? Ne diye farkında olmadan ALLAH’ı ikinci plana atayım? Ne diye Kuran’ı ikinci plana atayım? Böyle yaparsam çok yanlış bir yola girmiş olmaz mıyım? Eğer ben gerçekten samimi bir müminsem şöyle yapmam gerekmez mi: Sevdiğim, benim için örnek teşkil eden bir büyüğüm varsa, onun da birtakım eserleri varsa ve ben bu eserleri beğenmişsem, dinde hiçbir bölünmeye gitmeden sadece onun beğendiğim eserlerini çevreme tavsiye etmekle yetinsem; onun yerine gerçek işim olan Kuran tebliğine yönelsem ve o şahıs her kimse, onun da hata yapabileceğini bilerek, onun için ALLAH’tan af dilesem de böylelikle onun da ALLAH’ın bir kulu olduğunu aklımdan asla çıkarmamış olsam? Böylelikle hiçbir insanoğlunu (Peygamberler de dahil) ALLAH’ın önüne geçirmemiş olurum, kaybedenlerden olmamış olurum. Sadece Nurculara değil, herhangi bir insanı ALLAH’ın önüne geçirenlere, herhangi bir kitabı Kuran’ın önüne geçirenlere birkaç ayet hatırlatacağım.

Zümer
3. Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah’ındır! O’ndan başkasını veliler edinerek, “biz onlara, bizi Allah’a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz.” diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz.

Araf
3. Rabbinizden size indirilene uyun; O’nun berisinden bir takım velilerin ardına düşmeyin! Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

Ankebut
41. Allah’ın berisinden veliler edinenlerin durumu, bir ev edinen dişi örümceğin durumuna benzer. Ve evlerin en güvensizi elbette ki dişi örümceğin evidir. Keşke bilselerdi!


About the Author
Author

Leave a reply

Name (required)

Website