İlahiyatçıların Büyük Hatası!

BU gün ve geçmişte İlahiyatçıların en çok hata yaptığı şey: Kuranı anlamak için ^^daha önce yaşayanlar ne yaptı ^^ diyerek RİVAYETLERE değer vermesidir. Kuranı açıp okuyan insan onu anlamak için acaba daha öncekiler ne anladı diyerek rivayetlere ve Hadislere sarılır.

Oysa Bir Kurana birde arap ülkelerinin haline baksalar onların Kurandan pek de nasip almadıklarını göreceklerdir. Şayet sizlerden evvelkiler Kuranı anlasalardı zina yapan kadın ve erkeğe RECM (taşlayarak öldürmek) uygularlar mıydı? Şayet sizlerden evvelkiler Kuranı anlasalardı kadını hiç kara çarşaflara (öcü gibi) sokarlar mıydı ? Şayet sizlerden evvel Kuranı okuyup rivayet uyduranlar Kuranı gerçekten anlasalardı İlimde tıpta adalette önder olmaları gerekmez miydi ? Hala bu gerçeği göremiyecek kadar gözlerinizde perdemi var ? Bakın bu liste o kadar uzatılırki yüzlerce ve binlerce…. Kesin olan bir şey varki o sizin değer verdiğiniz Rivayetçi ve hadisçiler yani sizden evvel kuranı anladıklarını sanan o zavallılar maalesef Kurandan hiç bir şey anlayıp uygulamadıkları için arap ve müslüman alemi bu kadar geri yaşamdan. Sizlerde hala onların peşinden mi gidiyorsunuz ?

Yapılacak iş BİLİM de ileri gidip Kuran ayetleri ile Kainat ayetlerini eşleştirmek. Çünki İkisininde yaratıcısı aynı ilah.
Kafası ilimle boş olan Fen ile ilgilenmiyen teknoloji ile ilgilenmiyen ve çağdaşlıktan nasip alamayan insanların en kolay yaptığı iş önüne konulup, peygamberimizde bunu yapmıştı diye sunulan kitaplardır. Peygamberimiz yaptığı işlerin bilinmesini isteseydi gelecek yüzyıllardaki insanlar benim öğretilerime uysun yada benim yaptıklarımı yapsın diye oturur bir KİTAP yazardı. Ona ait Kitap yok resim yok heykel yok yani ona ait hiç bir şey yok. Aradan geçen iki asır sonra birileri bişi demiş sonra o ona demiş sonra diğeri 7 şahit getirmiş.. miş…miş.. miş. 14 yüzyıldır uyuyan ve uyutulan bir halk kitlesi. Hala uykunuzdan uyanmıyacak mısınız … Hadi kardeşim uyanma zamanı geldi KALK !!


About the Author
Author

metafizik199

Comments (3)
Leave a reply

Name (required)

Website