Futbol ve Din

Çoğumuz için Allah -en azından söylemsel olarak- en önemli varlıktır. Bize hayatınızdaki en önemli varlıkları sıralayın denilse kuşkusuz çoğumuz Allah’ı ön sıralara koyarız. Oysa Allah gerçekten de hayatımızın en önemli varlığı mıdır sorusuna eylemlerimizle cevap verdiğimizde ortaya bambaşka bir tablo çıkar. Eşimiz, çocuğumuz, işimiz, hatta futbol takımımız bile Allah’tan daha çok yer tutar hayatımızda.

Örnek sıkıntısı çekmeyeceğimi biliyorum. Örneğin twitter isimli sitede “Allah” isminin trend olduğunu gördünüz mü? Oysa futbol takımları, onların başkanları, futbolcu isimleri her an o listede yer alır. Peki hangimiz bir müslüman olarak tepkimizi eyleme katılarak belirtiyoruz? Futbol taraftarlığından daha mı az kıymetlidir müslüman kimliğimiz? Elbette sözde değil. Ama ayırdığımız vakte, harcadığımız enerjiye, bizi mutlu/mutsuz etme potansiyeline bakarsak futbol bizim için Allah’tan daha değerlidir. Bunu itiraf edelim. Utanarak haykıralım ki bir topu nasıl gereğinden fazla önemsediğimizi görelim.

Elbette Allah’a tercih edilen tek kavram futbol değil. Allah’ın rızasının yerine insanların beğenisini, Allah’ın hoşnutluğunun vereceği haz yerine dünyevi hazları seçtiğimiz oluyor. İşin acı yanı bu durumu kanıksamış olmamız. İnşallah Ramazan yeni bir başlangıç olur ve öncelikler listemizle tutarlı bir hayat yaşamaya başlarız. Tüm dostlara hayırlı ramazanlar diliyorum.


About the Author
Author

engin

Leave a reply

Name (required)

Website