Peygamber Oğlu da Olsan Kurtulamazsın!

Hz.Nuh oğlunu,Hz. İbrahim babasını,Hz. L ut karısını,Hz Muhammed amcalarını kurtarabildi mi?

Kuran’da peygamberlerin hayatı anlatılırken bu hayat hikayelerinin masal okur gibi okunmamasını bu hikayelerden  hep ibret,ders alınması gerektiği söylenir .Ve aklı ve mantığıyla ders alarak okuyan  insanlar günümüzde aslında çoğu insanın yanlış anladığı ve uyguladığı hataları görür,bu hataların temel sebebi Kuran’dan uzak bir Allah ve ahıret inancı oluşturmaktan gelir.Bu hatalardan bir tanesi de  kıyamet gününde peygamberlerin ya da başka kişilerin şefaat edeceğini ve bu sayede çoğu günahkar insanın cehennem azabından kurtulacağıdır.

Yukarıda yazdığım gibi eğer şefaat kabul olsaydı öncelikle peygamberlerin şefaati kabul edilir ve Hz.Nuh oğlunu,Hz. İbrahim babasını,Hz. L ut karısını,Hz Muhammed amcalarını kurtarırdı.ama bırakın kurtarmayı mesela oğlu için bağışlanma dileyen Hz. Nuh’u Yüce Allah açık bir şekilde uyararak bu konuda cahillik etmemesi gerektiğini söylüyor.

Yine bu yanlış inanışı diğer  Kuran ayetleri ışığında değerlendirmeye aldığımızda böyle bir şeyin doğru olmadığını kuran bize değişik ayetlerde söylemektedir hatta en çok vurgu yapan ayet olarak düşündüğüm ve aşağıda paylaştığım Enam suresinde açıkça kıyamet gününde şefaatin olmayacağı anlatılır.

 

Enam Suresi
94-Şu gerçeği kafanıza iyice yerleştiriniz.”ilk defa dünyaya gelirken sizi ,nasıl çırılçıplak yarattıysak,yine bize öyle geleceksiniz.size dünyada verdiğimiz tüm mallarınızı arkanızda bırakacaksınız.şefaatlerini beklediğiniz  ya da size şefaat edeceklerini söyleyenleri de yanınızda göremeyeceksiniz.Aranızdaki bağlar kesilecektir.ve şefaatlerini umduklarınızın hepsi,sizi terk edecektir.

 

Peygamberlerin ahırette,sadece gönderildikleri topluluklara tanıklık,şahitlik edeceğini  ve her insanın sadece kendinden sorumlu olacağını yine kuran ayetlerinden  anlıyoruz.Hal böyleyken Kuran dışı kaynaklara bakarak şefaat bekleyen hatta bu şefaate güvenipte günah işleyen insanların çok dikkatli olması ve bu inanıştan vazgeçip dünyadaki hayatlarını boşa harcamadan erdemli bir şekilde sürdürmelidir.

En doğrusunu Yüce Yaratan bilir.

Saygılar


About the Author
Author

yusuf

Leave a reply

Name (required)

Website