Birlik çağrısıdır.

 

Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adı ile.

Herkese selam olsun. Başkalarına yapacağımız yardımlar bizlere de yardımdır.

Yapılan yardımlar tıpkı Hak kitabımız Kur’an da da yazılı olduğu üzere, 7 başak misali artarak hem bu yalan olmayan gerçek dünyamızı güzelleştirecektir her de Ahiretimizi Yüce Allah’ın izni ile elbette.

Yapılan iyilikler doğrudan olmasa da dolaylı yoldan yine bizi etkilemektedir. Çünkü insanların diğer insanlara olan etkileri çok fazladır. Ben, siz ve onlar tartışmaya o kadar tutkunuz ki .. birlik olamayıp tek ipe sarılamayıp taa uzaklardaki mesela Somalideki açları, Mymar daki saldırıya uğrayan Müslümanları hiç düşünemiyoruz bile İbadethaneleri ve kalacak yerleri yakıldı çeşitli saldırılara uğradılar. Malesef Diyanet işlerine yardım organizasyonu talebi ve O dilde Kur’an-ı Kerim yapılması haricinde bir öneride bulunamadım dilleri unicode denen sisteme uyumlu değil çok gariptir sanki bu bölgeler ulaşılması istenmiyor gibi bu beni çok düşündürüyor. Sadaka, fidye desek bağış desek herkes bir haber genelde onu bırakalım evvel birbirimize yakınlarımızdan başlayarak faizin haramlığını, orucun gerekliliğini ve tutulmayanının üzerimizde olduğunu duyurup bir yerden işe başlayalım.

Kendimize iyilik yapalım ve iyiliklerde yarışalım kim gerçekten muhtaç birisini bulacak kim birisine bir ayet öğretecek kim bunlardan daha hayırlısını yapabilecek? Unutmayalım zaman azalıyor Ey En Merhametli Rabbimiz bize fırsatlar ve bol sabır ver. Çok şükür ki şükretmek için nedenimiz çok fakat Mymardaki insanlara yardım etmeliyiz tartışmamıza ara vermeliyiz çünkü Müslümanlara uygulanan zulüm söz konusudur.


About the Author
Author

Gokhan_X1

Leave a reply

Name (required)

Website