Ben Müslümanım…

Belki de en çok ihtiyacımız olan ben Müslümanım diyebilmektir diye düşünüyorum. Yaptığımız her eylemin bilincinde ben böyle yaptım çünkü ben Müslümanım diyebiliriz böylece daha belirgin şekilde nasıl bir Müslümanlık yaptığiımıza kendimiz de şahit olabiliriz.

Bunu vicdan muhasebesi, nefislerimizi temize çıkarmama çalışması, iyilik yapmak için çalışmalar şeklinde düşünülebilir.Muhtaç olanı görmezden geliyorum çünkü benim de ihtiyaçlarım var ben Müslümanım demek gibi mesela şimdi samimiyetle sorun ve kendinize cevap verin bütçenizi düzenleyip azıcıkta olsa verilemez mi? Bu sadece bir örnekti,  benim ilk kez gördüm bir yabancıya sizli bizli nezaketli, kibar olurken üzerimde emeği olan insanlara kaba ve sert davranıyorum, günlük hayatımda zanlarda bulunuyorum çünkü ben Müslümanım diyemeyiz, dememeliyiz o zaman böyle yapmamalı emrolunduğumuz gibi Yüce Allah’ın Resulüne uymak ve dosdoğru olmalıyız çaba sarf etmeliyiz.

Elbette ki dosdoğru olmak nedir? Nasıl dosdoğru olabiliriz? sorularının da cevaplarını bize Yüce Allah’ın bizlere her fecir okuma emrettiği Kur’an-ı Kerim’den öğrenmemiz bizim için önemlidir. Hepsini bilseniz de bildiğinizi zan etsenizde Kur’an-ı Kerim’i fecr vakti okumak, kılavuzumuz hakkında düşünmek bizlere namazı kılın, zekatı verin, faizi almayın gibi kesin verilmiş bir emirdir. İstediğinizi okuyun eğer o kitap O değilse nefsinize uymayın demek istiyorum. Karşılıksız selam .


About the Author
Author

Dsnnlrdn.

Leave a reply

Name (required)

Website