Daha Çok “İnovasyon” İçin El Ele Yarışalım..

Selamlar.

Kur’an-ı Kerim bizlere türlü iyiliklerde bulunmamızı çeşitli şekillerde emreder.

Bu çok geniş bir kapsamdır. Bunu insanlığa faydalı olmak, ülkeye hayırlı olmak olarak ta yorumlamanız mümkün olabilir ancak Yüce Allah’ın ismi bize geldiğinde buna şükür edip, bize emir edilen ayetlerin tümüne uyum sağlamalıyızdır emredildiği üzere dosdoğru olmalıyızdır.

Bu iyilikte yarışma emrini , düşünün emrini yeni ve insanlara faydalı olabilecek şeyleri hayata geçirmek adına ilk adım olarak düşünmeye inovasyon olarak biliyorlar dünya çapında ama ne yazık ki bu İslâm ülkelerine sonradan geldi, her türlü düşünceyi üretemeyen ve dolayısıyla her türlü ürün, hizmet, teori ve teknolojiden geri kalmışlık olmuştur. Mantık yapısının bina edilmesinde geri kalınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de dediği üzere her şey imtihan ve topluluğun çoğunluğu gelişimi ve iyiliği tolumun yönetimini doğrudan etkiler, mantıklıdır.

Halbuki Kur’an-ı Kerim bizlere demirin faydalarından, düşünmekten ve inovasyondan bahsederken sanayi devrimini bizler yapamadık. Şimdi de anne sütünün kanseri önlediğini tespit ettiğini ve hatta tedavi de edici özelliğinin bulunduğunu söyleyen prof. televizyonda bizim kullanabileceğimiz bir fon/araştırma bütçesi bulunmuyor biz de araştırmalarımızı kişisel olarak gerçekleştiriyoruz diyor. Bizler taleplerde bulunmalıyız, taleplerde bulunmak için kafamızı kargaşalardan arındırıp düşünmemiz şarttır.

İslâm devletini oluşturan biz bireyler uyanık olmalı talep etmeliyiz. Kur’an-ı Kerim içimizden güçü yetenlere bebeklerimize iki yıl anne sütü vermeyi emreder ve süt zamanı kadının korunmasını , geçimin sağlanmasını emreder bizler bunu görmeliyiz araştırmasını desteklemeliyiz.

Ayrıca ülkemiz çapında yapılan ortak engelli dili (işitme engelliler için işaret dili) derlenip tek bir dil haline getirilmek isteniyor bu çok güzel ve faydalıdır. Bu iş ileri boyutta komşu ülkeler ile müzakere edilerek ortak bir dil halini alıp, dünya çapında yayılabilir ve herkes için çok faylalar sağlayabilir çok faydalar herkes gittiği her yerde işini görebilir, iletişim kurabilir.

Buna ek, bir engelli adayı olarak ve kardeşlerimiz için de işitme engelliler için t.v. den de açılabilen resmi radyo , kaliteli , detaylı anlatarak görüyormuşçasına bir hava yaşatan , konuşan bir kitap olan bir haber kanalı istiyorum , görüp te işitmesi olmayanlar için ise yine resmi haberler yayınlayan işaret diliyle yine aynı şekilde kesintisiz yayın yapan , işaret dili ve alt yazı kullanan ortak konuşma dilinin pekiştirilip hayata geçirilmesini kolaylaştırıcı bir t.v. kanalı İSTİYORUM. Sevgi ve saygılarımla emek edenlerden, amel edip sebep olanlardan oluruz Yüce Allah’ın izni ile.

Bizler inovasyon olarak bir olup güzel düşüncelerimizin bir yerde duyurup, amele niyetli kişilerce topluma ve gerekli kişiler için paylaşacağı bir sistem için çalışmalar yürütmemizi dini yazilar olarak yapmanızı istiyorum çok isterim ki “İnsanlara ne iyilik yapabiliriz, ihtiyaçlarımız neler? ” sloganı ive ya benzer bir slogan ile emel edebiliriz umuyorum ki.


About the Author
Author

Dsnnlrdn.

Leave a reply

Name (required)

Website