Ey İnkarcılar!

Ey İnkarcılar!

 

İnkârcı kimdir? Neyi inkâr ederler? Ne yaparlar ne ederler?

Kâfirun Suresi ‘’Ey inkârcılar’’ hitabıyla başlar bildiğiniz üzere. Peki siz inkârcı olabilmek için neler yapmalısınız? Nasıl inkârcı olunur? Kuran ayetleri ışığında inceleyelim.

1. Sizi uyaran olursa (Kuran olur, insanlar olur), yani bak ölüm var, Allah’ın varlığının delilleri şöyle şöyle, Kuran’ın Allah’tan geldiğinin delilleri bunlardır derse sakın fikrinizi değiştirmeye kalkmayın. Hiçbir şekilde kendinizi bırakmayın. Argümanlarınızı çökertirlerse yine değişmeyin.

İnkar edenlere gelince, onları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir; onlar inanmazlar.
(Bakara-6)

İman ettikten, elçinin doğru olduğuna tanık olduktan ve kendilerine açık deliller geldikten sonra, inkar eden bir toplumu,Allah nasıl olur da doğruya iletir?
(Al-i İmran-86)

2. Eğer İslam’dan başka bir dinin mensubuysanız ve size Kuran tanıtılırsa, size indirilene inanmaktan vazgeçmeyin. Hristiyansanız, İncil değiştirilmemiştir; tanrı, İncil anlaşılsın diye insanlar aracılığıyla anlaşılmasını kolaylaştırmıştır deyin. Müslümanlar terörist, teröristlerin dinine inanmayız diyerek Hitler’i unutmuş gibi yapın.

Kendilerine, “Allah’ın indirdiğine inanın!,” denildiğinde, “Bize indirilene inanırız,” diyerek ondan sonrasını inkar ederler.
(Bakara-91)

3. Dünya hayatına kendinizi kaptırın. Öyle bir kaptırın ki ölümün varlığı sadece cenazelerde aklınıza gelsin. O da beş dakikalığına aklınıza gelsin sonra hemen başka şeyler düşünün. Daha fazla karizma, daha fazla para, daha fazla ün için varınızı yoğunuzu ortaya dökün. Sürekli bunları düşünün. Eğlencenizden vazgeçmeyin. İnsanlıktan nasibinizi sakın ola ki almayın. Hiçbir şey bilmiyorsanız bile susun ve soğuk soğuk hareketler yapın. Bu sizi daha ‘’cool’’ gösterecektir. Elinizi taşın altına koymayın. Bin yıl dünyada kalacakmış gibi yaşayın.

İnkar edenler için dünya hayatı çekicidir. Bu yüzden inananlarla alay ederler.
(Bakara-212)

4. Sizi sürekli kötü şeyler yapmanızı söyleyen ya da sizi o yola sokmaya çalışan insanlara tamamen güvenip, en yakın dostları olun. Hatta ilerleyen zamanlarda siz de onlardan biri olabilirsiniz. Arkadaşlarınızı zamanının çoğunu boşa harcayan, insanlara yardım etmeyen, yardım edene de mani olmaya çalışan, 14 saat kahveden çıkmayan, hırsız, arsız, ailesine kötü davranan, dolandırıcı tiplerden seçin. Onlar ne derse beraber yapın. Suç ortakları olun. Sağlam bir inkârcı olmak istiyorsanız bu maddeyi sakın es geçmeyin. Esip gürleyin.

İnkar edenlerin dostları ise azgın kişilerdir;onları aydınlıktan karanlığa çıkarırlar.
(Bakara-257)

5. Allah’a ve elçisine itaat etmeyin. İsyan edin. Müslümanım diyorsanız bile yine de itaat etmeyin. Unutmayın, çevreniz müslüman diye siz de otomatikman müslüman oldunuz. İyi bir inkârcı asla Allah’a itaat etmez. Kuran ayetlerinin yerine, rivayetlere sarılın. Size gelen her habere araştırmadan inanın, inanın ki inkârcılık yolunda zirveye doğru emin adımlarla ilerleyin.

“Allah’a ve elçiye itaat edin,” de. Yüz çevirirlerse, elbette Allah inkarcıları sevmez.
(Al-i İmran-32)

6. Eğer sağlam bir inkârcı olmak istiyorsanız peygamberi rab edinebilirsiniz. Allah’a bile yapmadığınız övgüleri ona yaparak, kendisi duysa sizi bundan men edeceği şeyleri ona isnad edebilirsiniz. Hatta ona alemlerin efendisi(rabbi) bile diyebilirsiniz. Fatiha Suresi’nde geçer ya hani, ‘’Hamd, alemlerin efendisi(rabbi) Allah’a aittir.’’ diye. Siz oraya peygamberimizi koyarak, inkâr yolunda ilerleyebilirsiniz.

Ve size, melekleri ve peygamberleri rabler edinmenizi de emretmez. Siz müslüman olduktan sonra, size hiç inkarı emreder mi?
(Al-i İmran-80)

7. Kuran’a mı inanıyorsunuz? Yine de inkârcı olmak için geç değil. Kuran’ın bir kısmına inanıp, bir kısmını da inkâr edebilirsiniz. Nasih-mensuh olayını bilirsiniz. Ayetler birbirinin hükmünü kaldırır diye bir inanış var. Hah… Siz de tam olarak öyle yapın. Bir ayete inanırken diğerlerini inkâr edin. Böylece Kuran’a inanan inkârcı olarak Allah’ın yolundan saparsınız, oh mis.

Allah’a ve elçisine karşı çıkanlar, Allah ile elçilerinin arasını ayırmak isteyenler, “Bir kısmına inanıp bir kısmını inkar ederiz,” diyenler ve bu ikisi arasında bir yol edinmek isteyenler…
(Nisa-150)

8. İnsanlara müslüman olduğunuzu söylediniz. Ama içten içe inanmıyorsunuz işte. Ne güzel! İnkâr yolunda gitmek için inanıyormuş gibi yaparak insanları kandırabilirsiniz.

Ağızlarıyla “İnandık,” dedikleri halde kalpleriyle inanmayanların inkarcılıktaki gayretleri seni üzmesin.
(Maide-41)

9. Allah’ın hükmettiğiyle hükmetmemeye çok özen gösterin. Duyduğunuz ne varsa inanın ve ona göre hükmedin. Oruç tutarken mesela zifiri karanlıkta oruca başlayın. Sonuçta herkes öyle yapıyor değil mi? Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyin de ne yaparsanız yapın. Maşallah maşallah…

Allah’ın indirdiği ile hüküm vermeyenler inkarcıdır.
(Maide-44)

10. Dininizi alay ve eğlence konusu yapın. Namaz kılanla da dalga geçin, ayetlerle de dalga geçin. Peygamberle dalga geçin. Dalga geçmek en büyük hobiniz olsun. Müslümanım dediyseniz bile alay etmeye devam edin. Kendinizle de dalga geçin ki insanlar gerçekten şaka yaptığınızı zannetsin. Vazgeçmeyin ha…

İnananlar, sizden önceki kitap halkı ve inkarcılar arasında dininizi alay ve eğlence konusu yapanları dost edinmeyin. İnanmış iseniz Allah’ı dinlemelisiniz.
(Maide-57)

Evet… On maddede nasıl inkârcı olunur, inkârcıların özellikleri nelerdir, ne yer ne içerler gördük. Siz de inkârınızda, isyanınızda samimiyseniz eğer bunları yapın. Ama unutmayın:

Ayetlerimizi inkar edenlere ve onlara karşı büyüklük taslayanlara göğün kapısı açılmaz ve deve iğne deliğinden geçmedikçe de cennete girmezler. Suçluları böyle cezalandırırız.
(Araf-40)

İnkar edenlere şiddetli bir azabı tattıracağız ve yaptıklarının en kötüsüyle onlara karşılık vereceğiz.
(Fussilet-27)

Allah düşmanlarının cezası işte bu ateştir. Ayetlerimizi bile bile inkar etmelerinin bir karşılığı olarak orası onların EBEDİ yurdu olacaktır.
(Fussilet-28)

ve son olarak:

İnkar edip Allah’ın yolundan saptıktan sonra inkarcılar olarak ölenleri Allah bağışlamayacaktır.
(Muhammed-34)

Onur Sarıtaş

www.onursaritas.com

Twitter: @onursaritas


About the Author
Author

onsaritas

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website