Bir Kitap Daha İnseydi!..

Bir Kitap Daha İnseydi!..

Hiç düşündük mü, Yüce ALLAH bir kitap daha indirseydi, Peygamberimiz Muhammed’in Müslüman kavmi olan bizler için bir şeyler söyler miydi? Söyleseydi ne söylerdi? Hiç düşündük mü?

Öncelikle hemen söylemeliyim… Tabii ki bir Kitap daha inmeyecek… Ve bir Peygamber daha gelmeyecek. Bunu hepimiz biliyoruz. İman ettiğimiz kitap böyle diyor. Yüce ALLAH, son Peygamber Muhammed’den sonra Peygamber gelmeyeceğini söylüyor. Bu yazıyı yazmaktaki tek amacım, birçok konuda çok büyük yanlışlar yaptığımızı düşünmek ve siz kardeşlerimi düşünmeye davet etmek…

*

Neden böyle bir başlıkla başladım yazıma? Onu da hemen söyleyeyim… Onlarca ayetinde “Düşünün ve aklınızı kullanın.” diye emreden Yüce ALLAH’ın bu emrini, biz Müslümanların çok büyük bir kesiminin hiç dikkate almaması ve bu nedenle, Yüce ALLAH’ın, Peygamberimiz Muhammed’in kavmi ile ilgili neler diyeceğini, kavmi nasıl helak edeceğini anlatacağı bir kitabı hayalimde haddim olmayarak tasarlamamdır.

Haşa! Böyle bir haddimin olmadığını bildiğim için, yaptığım/yapacağım yanlışlarımdan dolayı Yüce ALLAH’ın sonsuz merhametine sığınıyorum.

*

İman ettiğimiz kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlayanlar hatırlayacaklardır. Yüce ALLAH bütün sure ve ayetlerinde, biz inanan kullarını, ders almamız için yapmamız/yapmamamız gerekenleri, bizden önceki kavimleri örnek göstererek açıklamaktadır. Bizden önce yaşayan iman eden/etmeyen kavimleri ne için ve nasıl helak ettiğini anlatmaktadır… İbret alalım, bu hataları bizler de yapmayalım diye!..

İbret alan var mı? “İman ettim” dediği kitabı okuyup, anlayan, Yüce ALLAH’ın helak ettiği kavimlerden haberi olan kaç Müslüman var? Kavimleri neden helak ettiğini, O’nun indirdiği Kitapta okuyan kaç kişi var?.. Sayısını bilemem ama yaklaşık bir tahminde bulunmam gerekirse iddialı bir şekilde, Peygamberimizin bizlere tebliğ ettiği Kitabı düşünerek okuyup anlayan Müslümanların sayısının toplam Müslümanların sayısının yüzde beşinden fazla olmadığını düşünüyorum. Yani her yüz kişiden en çok beş tanesi iman ettiği kitabı okumuş, anlamış ve o kitaba göre yaşamaktadır. Peki ya diğerleri? Geriye kalan yüzde doksanbeş nasıl yaşıyor? Anlatmaya çalışacağım…

Yazıma, böyle bir başlıkla başlamayı düşündüren ayet; onlarca, yüzlerce kez okuyup, anlamaya çalıştığım Furkan Suresinin 30. Ayetidir.

Furkan Suresi 30. Ayet:
“Resul de şöyle der: “Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur’an’ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular.”

Hesap günü Peygamberimizden sorulduğunda Peygamberimiz yukarıdaki cümleyi söyleyecek… Biz Müslümanlara tebliğ ettiği Kur’an-ı Kerim’in, kendi kavmi tarafından terk edildiğini, Müslümanların, sözde alimler tarafından yazılan kulların kitaplarının peşinden gittiğini o gün söyleyecektir.

Bizler bu ayetten ders çıkarıp gereğini yapıyor muyuz? Hayır!.. “İman ettim” dediğimiz kitabı terk ettiğimiz için çok büyük bir Müslüman çoğunluğunun maalesef bu ayetten haberi dahi yok!

*
Sadece düşünüyorum… Peygamberimiz Muhammed’in kavmi olan biz Müslümanlara indirdiği
kitabında, onlarca sure ve yüzlerce ayetinde, bizden önceki kavimleri anlatan Yüce ALLAH, şayet bir Kitap daha indirseydi, o kitapta, kitabın indirildiği kavme neler anlatırdı diye düşündüm sadece… Muhtemelen Kur’an-ı Kerim’de bizlere örnek verdiği, bizden önceki kavimleri yeni kitabında tekrar örneklerken, son olarak da Peygamberimiz Muhammed’in kavminden de örnekler verecekti. Vereceği örneklerle Müslüman kavminin yanlışlarını anlatacak ve neden helak ettiğini söyleyecekti yeni kitabında.

Kitabının içerisinde de Muhammed Peygamberin kavmi ile ilgili muhtemelen şöyle ayetler/cümleler yer alacaktı…

• “Biz Muhammed’in kavmine de Kitap gönderdik ve onlara OKU’mayı emrettik. Ama onlar Kur’andan yüz çevirdiler, O’nu okumadılar.”

• Muhammed’in kavmine dedik ki; “Kur’anın ipine sıkı sıkı sarılın, O’nun berisinden bir takım velilerin peşinden gitmeyin” dedik. Ama onlar bunu dinlemediler. Hep velilerin peşinden gittiler.”

• “Muhammed’in kavmine, bölünüp parçalanmamalarını, fırkalara ayrılmamalarını söyledik ama dinlemediler!.. Mezhep, tarikat, cemaat ve çeşitli isimler altında paramparça oldular. Biz de onları zalimler topluluğu ilan ettik ve onları biribirlerine kırdırdık.”

• Onlara, sadece ve sadece Kur’ana uyun dedik, dinlemediler. Sözde “hadis” dedikleri, çoğu Peygamberleri Muhammed’in ölümünden yüzyıllar sonra meydana çıkan sözlerin peşinden gittiler. Onlara Peygamberleri Muhammed kanalıyla “ALLAH’ın sözü üzerine söz olur mu?” diye hatırlattık ama yüz çevirdiler. Bu da ALLAH’tandır dedikleri yüzlerce, binlerce söz uydurdular.”

• “Onlara “ALLAH’tan başka ilah yoktur, ALLAH’tan başkasına kulluk etmeyin!” dedik. Ama onlar ne yazık ki, kullara kulluk ettiler.

• “Biz onlara indirdiğim Kitapta abdesti ve namazları yazdık. “AALLAH’a dinini mi öğretiyorsunuz?” diye uyardık. Ama onlar ders almadılar!.. Onlar bizim yazdıklarımızı eksik bulup, abdeste ilaveler yaptılar, namazlarımızı eksik bulup çeşitli isimler altında namazlar uydurdular.”

• “ALLAH’tan başkalarını “ALLAH’I sever gibi sevmeyin” dedik. Dinlemediler. ALLAH’ın yanında başkalarına yakarmayın dedik… Oralı bile olmadılar.”

• Muhammed’in kavmine “Yardımı yalnızca ALLAH’tan isteyin” dedik. Onlarda her gün beş vakit “Yalnız ALLAH’tan yardım isteriz.” dediler. Ancak yardım için hep veli tayin ettikleri kullarının kapılarını çaldılar. ALLAH’ı kandıracaklarını zannettiler.”

• Biz onlara “Mescitlerde yalnız Allah’a dua ediniz. Onun dışında, onun yanına birilerini koyarak onlardan yardım isteyip dua etmeyiniz.” dedik. Onlar tam tersini taptı!.. Namazlarında Allah’ın yanına hep birilerini koydular. Onlara da dua ettiler!

• Müslümanlara “Size indirilen kitabı okuyup anlayın. Bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız.” dedik. Onlar hep başka kitapların peşinden koştular. Okudukları hep velilerin kitaplarıydı.”

• Bizim indirdiğimiz kitabı okuyup anlamayan, emirlerimize uymayan, ALLAH’ın yanına sürekli birilerini ortak koşan, Üzeyr ve İsa’dan örnekler vermemize, “ALLAH tektir” dememize rağmen, Muhammed’i ALLAH’a sevgili yapan, Peygamberleri Muhammed’i ilahlaştırıp ALLAH sevgisi ile yarıştıran bu kavmi sonunda helak ettik.”

• Sonunda onlara indirdiğimiz Kur’anı da terkettiler. Ve biz de gereğini yaparak, daha önceki kavimlere yptığımız gibi onları helak ettik.

Ne dersiniz sevgili kardeşlerim? Yukarıya ilave edilebilecek daha o kadar çok paragraflar var ki, bu sayfalara sığmaz. Sizler de çoğaltabilirsiniz.. Onun için kısa kesiyorum…

*

Bir daha başka bir Peygamber ve başka bir kitap gelmeyecek!.. Bunu biliyoruz. Ancak gelseydi, herhalde yukarıdakiler, Peygamberimiz ve Muhammed’in ümmeti yer alabilir miydi diye düşünmedim değil.

Yanlış ve hatalarım için her şeyin doğrusunu bilen Yüce Rab’bimin sonsuz merhametine sığınıyor ve çok sevdiğim bir cümle ile yazımı bitiriyorum…

“Müslümanlar, namazlarında ALLAH’a verdikleri sözleri tutsalar; ALLAH yeryüzünü onlar için CENNET yapar.”

Selam ve Dua ile,

Fikret ARMAN


About the Author
Author

Fikret Arman

Leave a reply

Name (required)

Website