İslam’ın Doğru Din Olduğunun Delilleri Nelerdir? Kuran, Allah’ın Vahyi midir?

İslam’ın Doğru Din Olduğunun Delilleri Nelerdir? Kuran, Allah’ın Vahyi midir?

Sevgili Diniyazilar okurları birkaç gün önce çok güzel bir kitap yayınlandı. Kitabın adı “Neden Müslümanım” yazarı Prof. Dr. Caner Taslaman. Bu kitapta Kuran’ın Allah’ın kelamı olup olmadığı konusuna cevap bulabilir İslam’ın Allah’ın bizlere bahşettiği bir yaşam biçimi olduğuna dair delilleri görebilirsiniz. Burada kitabın önsözünü paylaşmak istiyorum:

“Gözümüzü rengarenk çok güzel bir dünyaya açtık. Gökyüzüyle, bitkileriyle, hayvanlarıyla, sevdiklerimizle, birçok sanat eseri ve teknolojik aletiyle ne kadar canlı ne kadar coşkulu bir dünya! Fakat o da ne? Kısacık bir ömür ve sonrasında biz de sevdiklerimiz de ölümün karanlık kapısından içeri gireceğiz. Bu durum, zihne anında şu soruları getiriyor: Buraya nereden geldik? Bizi buraya kim getirdi? Ellerimizi, ayaklarımızı, gözlerimizi kim hediye etti? Ölümle beraber nereye gideceğiz? Her şey bu kadar mı? Dahası yok mu? Bu yüreğimizin en derininden çığlık şeklinde yükselen sorularımızın cevabı yok mu?

Var. Bu en derinden çığlık şeklinde yükselen sorularımızın cevabı var. Kuran, bunlara en güzel şekilde cevap veriyor ve özetle şöyle diyor: Bizi, kudreti ve bilgisi çok yüksek, ezeli ve ebedi olan, merhametli ve şefkatli Allah yarattı. Bu dünyadaki hayatımıza, tüm nimetlere, sevdiklerimize Allah sayesinde sahip olduk. Bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Bu evrendeki tüm varlığı yoktan yaratan Allah için bunları bir kez daha yaratmak çok kolaydır. Ölüm bir geçiş aşamasıdır, asla son değildir, yeniden yaratılmak hayal değildir. Allah ahirette, sevdiği ve kendisini seven kullarını yeniden nimetleriyle buluşturacağını vadetmektedir. Dikkat edin; ahirette bu dünyada yapıp ettiklerimizden sorulacağız ve onlara göre muamele göreceğiz…

Peki, acaba bunlar temelsiz iddialar mı? Bomboş hayaller mi? İçimizde yanıp tutuşan arzularımızı yatıştırmak için kendimizi mi kandırıyoruz? Delilimiz ne? Gerçekten de Müslüman olmak için ciddi, ayakları yere basan gerekçelerimiz var mı? Kuran’ın Allah’tan olduğunu nasıl temellendiriyoruz? İşte bu kitapta böylesine dev önemdeki bir meseleyi ele aldım ve şu soruyu cevaplamaya çalıştım: Neden Müslümanım? Bu soruyu cevaplamak demek; neden burada olduğumuzun, ne yapmamız gerektiğinin, nereye gittiğimizin, ölümlerle ayrıldığımız sevdiklerimize kavuşma imkanı olup olmadığının cevaplanması demek. Bundan daha önemli ne olabilir? Bu sorunun cevabını vermek demek Kuran’ın Allah’tan olduğuna inanmanın gerekçelerini göstermek demektir ve bu kitap boyunca bu gerçekleştirilmeye çalışılacaktır.

Bu kitap, Müslüman olmak için rasyonel temelleri toplayan 10 ana başlığı 10 bölüm altında incelemektedir. Bazıları için bunlardan (hatta bunların alt başlıklarından) tek bir tanesi bile Müslüman olmak için yeterli olabilir. Bununla beraber, burada dikkat edilmesi gereken çok önemli husus, birbirinden ayrı tüm bu farklı gerekçelerin, aynı sonuca ulaştırmada güçlerini birleştirmesi, yani ortaya çıkan “toplam durumun” gücüdür.

Hem katıldığım televizyon programlarında hem verdiğim seminerlerde hem öğrencilerimle yüz yüze sohbetlerimde İslam’a inancın temellerini göstermenin, bu konudaki delilleri anlaşılır bir şekilde sunmanın önemine defalarca tanıklık ettim ve böyle bir kitap yazmanın önemli olacağı kanaatine ulaştım. Bu kitapta aktarılanlar arasında muhtemelen önceden rastladığınız deliller olduğu gibi ilk defa bu kitapta rastlayacağınızı düşündüğüm oldukça orijinal deliller de (örneğin fıtrat delilleri ile ilgili bölümde yer alanlar) yer almaktadır.

Burada temellendirmeye çalışılan, İslam’ın herhangi bir mezhebine veya düşünce ekolüne özel bir inanç değildir. Fakat kendisini “Müslüman” olarak isimlendiren herkesin, ortak olarak paylaştığı, Kuran’ın Allah’tan olduğuna inançtır; İslam’ın bu temel direğidir. Bu yüzden kendisini İslam dairesi içinde hisseden herkesin buradaki delilleri kullanması mümkündür.

Bu kitabı okuyup da siz karar verin: Kendimizi mi kandırıyoruz, yoksa Kuran’ın Allah’tan olduğuna inanmak için, kısacası Müslüman olmak için, ayakları yere basan sağlam delillere sahip miyiz?”

Kitabın PDF’ini ücretsiz olarak okumak ve indirmek için tıklayınız: http://www.canertaslaman.com/2020/09/26/neden-muslumanim/

Kitabı satın almak için tıklayınız: https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-muslumanim/555830.html&filter_name=caner%20taslaman


About the Author
Author

Editor 1

Leave a reply

Name (required)

Website