Allah Dostu

Allah Dostu

Allah Dostu Diye Birşey Yoktur

Tutturmuslar Allah dostlarına laf atma ,Allah dostu şöyle, Allah dostu böyle,kim Allah’ın dostudur? Bunun kriteri nedir? Nasıl Allah dostu olunur?

” Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır.” (Hucurat-13)

“Allah katında en değerli olanınız O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır(takva)” üstünlüğü Allah takva ile belirliyorsa biz insanların bizden üstün olduğunu nasıl söyleriz kimin takvada en üstün olduğunu Allah’tan başka kim bilebilir .

“Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin velileri ise tâğûttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.” (Bakara-257)

“Allah, iman edenlerin dostu” ise Allah’ın sizin dostunuz olmasını istiyorsanız Allah’a gerçek manada iman edin, Allah’ın biz insanları sereflendirdigi ve bize lutfettigi sözlerine göre yaşayın, yoksulu, kendi giydiginiz gibi giydirin kendi yediğiniz gibi yedirin, yetimi gozetin koruyup kollayin, altın, gümüş, para biriktirmeyip onları Allah yolunda harcayin,Allah adına yalan uydurmaktan sakının, adaleti kendi yakinlarinizin aleyhine dahi olsa sağlayın,zulüm etmeyin,kendinize zulüm ettirmeyin, faiz yemeyin,zina etmeyin,Allah’ın haram kıldığı cana kiymaktan sakının tüm bunları ve Kur’an’ı Kerim’in müslüman tarifini yapıyor veya yapmak için elinizden geleni yapıyorsanız siz inanmış kimselersiniz ve bir başkası bunları yapıyor ise ona “inanmış bir kimse olabilir”diyin bunları yaptığını düşünen insanların eteğini öpmeyin, hristiyanların yaptığı gibi, onlardan tövbe almaya gitmeyin, onların haram dediğini haram helal dediğini helal bilmeyin zira haram ve helali ancak Allah belirler. Unutmayın ki siz kendinizden ve kendinizin ne kadar inanmış kimseler olduğunuzdan sorumlusunuz digerli , hesabını Allah’a verecektir herkes gibi gavs, şeyh, kutup vs bunlar adına konuşup onları göklere çıkarmayın

Yunus Demir


About the Author
Author

Yunus.demir

Leave a reply

Name (required)

Website