Allah’ın Sevdiği Kullar Arasında Mıyız?

Allah’ın Sevdiği Kullar Arasında Mıyız?

Kuran’da, Allah’ın sevdiği kulların özellikleri yer almaktadır. Bu özelliklere bakarak Allah’ın sevdiği kullar arasında olup olmadığımızı anlamak mümkündür. İlgili ayetler şöyledir:

“Allah yolunda harcayın, harcamayıp da kendi kendinizi zarara sokmayın. İyilik yapın. ALLAH iyilik yapanları sever.” (Bakara Suresi, 195. Ayet)

“O erdemliler ki bollukta ve darlıkta yardım için para harcarlar, öfkelerini kontrol ederler, insanların hatalarını affederler. Allah, güzel düşünüp güzel davrananları sever.” (Ali İmran Suresi, 134. Ayet)

“Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir duvar gibi düzenli birlikler halinde savaşanları sever.” (Saff Suresi, 4. Ayet)

“Kendileriyle yaptığınız antlaşmaya sadık kalan ve düşmanlarınızı size karşı desteklemeyen putperestler bunun dışındadır; onlarla yaptığınız antlaşmaya, süresinin sonuna kadar bağlı kalın. Allah kendisine karşı gelmekten sakınanları sever.” (Tevbe Suresi, 4. Ayet)

“Allah’ın sana bir bağışı olarak onlara yumuşak davrandın. Kaba ve katı yürekli olsaydın çevrenden dağılır giderlerdi. Onları affet, bağışlanmalarını dile ve yapılacak işler hakkında onlara danış. Karar verince de Allah’a güven; Allah güvenenleri sever.” (Ali İmran Suresi, 159. Ayet)

“Nice peygamberler var ki kendilerini Rab’lerine adamış birçok kişi onlarla birlikte savaştı. Allah yolunda başlarına gelenden ötürü gevşemediler, yılmadılar, boyun eğmediler. Allah, direnenleri sever.” (Ali İmran Suresi, 146. Ayet)

“Sözlerini bozdukları için onları lanetledik, kalplerini katılaştırdık. Sözlerin anlamını bağlamından kaydırırlar. Uyarıldıkları şeylerin bir kısmını unuttular. Onların çoğundan sürekli ihanet göreceksin. Onları affet ve aldırma. Allah, güzel davrananları sever.” (Maide Suresi, 13. Ayet)

“Zarar vermek, inkarcılığı uygulamak, inananların arasını açmak ve önceden Allah ve elçisiyle savaşmış olanlara bir gözetleme yeri hazırlamak için mescid kuranlar var. ‘Amacımız sadece iyiliktir’ diye yemin ederler. Allah, onların yalancılığına tanıktır. O mescit içinde sen kesinlikle namaza durma. İlk günden itibaren erdemlilik üzere kurulan mescid, namaz kılman için çok daha uygundur. Orada arınmayı arzulayan insanlar vardır. Allah, arınanları sever.” (Tevbe Suresi, 108. Ayet)

“İnananlar, Allah’ın size helal yaptığı iyi şeyleri haram etmeyin. Sınırı aşmayın. Allah, sınırı aşanları sevmez.” (Maide Suresi, 87. Ayet)

[Not: Allah, haram kıldığı yiyecekler Kuran’da yer almaktadır. İlgili yazı için tıklayınız: https://www.diniyazilar.com/2020/02/islamda-helal-olan-ve-haram-olan-yiyecekler/ ]

“De ki: ‘Allah’a ve elçisine itaat edin.’ Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah, inkarcıları sevmez.” (Ali İmran Suresi, 32. Ayet)

[Not: Elçiye itaat, sadece Allah’a kul olmak ve yalnız Kuran’ı izlemekle olur. İlgili yazıyı okumak için tıklayınız: https://www.diniyazilar.com/2020/02/peygambere-itaat-etmek-icin-kuran-disinda-baska-kaynaklara-mi-bakilmali-kisa-makale/ )


About the Author
Author

Editor 3

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website