Hacca birşey farkettim

Hacca birşey farkettim

Selam
Bakara 196 Haccı da umreyi de Allâh için tamamlayın. (Bunu yapmaktan) engellenirseniz hediye kurban da yeterlidir. Kurbanınız kesilene kadar başınızı tıraş etmeyin. İçinizden kim hasta olursa ya da başında (hacca engel) bir sıkıntısı olursa, oruç yahut sadaka veya kurban diyet gerekir. (Engelleme kalktığında) emin olduğunuzda kim hacca kadar umreyi yaşamak, yararlanmak isterse, kolayına gelen bir hediye kurbanı kessin. Fakat bulamayana hac günlerinde üç, döndükten sonra da yedi olmak üzere on gün oruç gerekir. Bunlar ailesi (yerleşim alanı) Mescid-i Haram civarı olmayanlar içindir. Allâh’a karşı gelmekten korunun. Ve iyi bilin ki Allâh, hak edilen karşılığı şiddetle verir.
Allahu alem

Bakara 196 hac ve umre için engellenirseniz kurban kessin diyor. Yani ben kendimi bir şekilde engellendim dersem herhalde hac ve umreye gitmiş gibi olmam için kurban kesebileceğimizi anlıyorum. Hasta ve başından sıkıntısı olan ise oruç, sadaka, kurbana dönecek. AMA burda başta kurban demiştim sonra da kurban denilmiş burda başka şeyde verilir anlamı olmasın. Yani kurban kurban gidiyor mantıklı gelmiyor. Bir meal hatası hissettiriyor. (HEDY NÜSÜK Tanımlarında bir hata olduğunu böylece hissettiriyor.

Engelleme kalktığında hac ve umreye gidin diyor olsa gerek orda da kurban kes, kesemiyorsan oruç tut diyor olsa gerek. AMA BEN KİMSEDEN ENGELLENİRSEM KURBAN KESMEK YETERLİ OLACAĞINI BİLMEYECEKTİM. ÇÜNKÜ DİKKATİMDEN KAÇMIŞ VE BAŞKALARINDAN DA DUYMADIM. SİZCE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR DURUM DEĞİLMİ

Eşitlik ve adalet kapsamında yapılmaya çalışılıyor herhalde.

İyi çalışmalar.

Allahu alem


About the Author
Author

murat2222

Leave a reply

Name (required)

Website