Allah’ın rızası

Yaratılıs amacımızın Allah’a teslimiyet olduğundan ve ona kulluk ederken rızasını kazanmamız gerekliliğinden bahsetmiştik. Şimdi Kuran’da Allah’ın Rızasıyla alakalı bir kaç ayete bakalım ve Rabbimiz’in Rızasını nasıl örneklendirdigini görüp düşünmeye çalışalım. Fazla söze ne gerek var en güzel söz Allah’ın değil mi!

Sende sabah akşam O’nun rızasını isteyerek Rablerine dua edenlerle birlikte sabret. Dünya hayatının süsünü isteyerek gözlerini onlardan kaydırma. Kalbini bizi zikretmekten gaflete düşürdüğümüz, kendi istek ve tutkularına uyan ve işinde aşırılığa gidene itaat etme.
18-KEHF SURESI AYET: 28

İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah’ın rızasını aramak amacıyla nefsini satın alır. Allah kullarına karşı sefkatli olandır.
2-BAKARA SURESI AYET:207

Yalnızca Allah’ın rızasını istemek ve kendilerinden olanı köklestirip-güçlendirmek için mallarını infak edenlerin örnegi, yüksekçe bir tepede bulunan , sağnak yağmur aldıgında ürünlerini iki kat veren bir bahçenin örneğine benzer ki ona sağnak yagmur isabet etmese de bir çisintisi (vardir).Allah, yaptıklarınızı görendir.
2-BAKARA SURESI AYET:265

De ki:” Size bundan daha hayırlısını bildireyim mi? Korkup sakınanlar için Rableri katında içinde temelli kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler, tertemiz esler ve Allah’ın rızasi vardır. Allah kullarını hakkıyla görendir.”
3-ÂLI IMRAN SURESI AYET:15

Allah’ın rızasına uyan kisi, Allah’tan bir gazaba ugrayan ve barınma yeri cehennem olan kisi gibimidir? Ne kötü barınaktır o.
3-ÂLI IMRAN SURESI AYET:162

Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altindan ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaadetmistir. Allah’tan olan hosnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtulus ve mutluluk budur.
9-TEVBE SURESI AYET:72

Binasının temelini, Allah korkusu ve hoşnutluğu üzerine kuran kimse mi hayırlıdır, yoksa binasinin temelini göçecek bir yarin kenarina kurup onunla birlikte kendiside cehennem etesi içine yuvarlanan kimse mi? Allah, zulmeden bir topluluga hidayet vermez.
9-TEVBE SURESI AYET:109

Ve onlar Rablerinin hosnutlugunu isteyerek sabrederler, namazı dosdogru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açik infak ederler ve kötülügü iyilik ile savarlar. Iste bunlar içindir ölümsüz yurt.
13-RA’D SURESI AYET:22

Rabbine, hosnut edici ve hosnut edilmis olarak dön.
89-FECR SURESI AYET:28

Yazar : Musemdor


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website