GÜNDE 148 ADET FATİHA

Merhaba…

Bu başlığı görünce hemen aklınıza şunun geldiğine eminim: “günde 148 defa Fatiha okursam acaba neye şifa bulurum…” Müslümanların, özellikle de hanefi mezhebine inananların her kıldığı namazda okuduğu bu sürenin acaba ne anlama geldiğini bir düşündünüz mü? Ya da kuranda neden ilk sürenin Fatiha olduğunu?

Sünnetlerle birlikte tüm namazlarınızda günde 148 defa Allaha O`ndan başkasından medet, yardım, himmmet beklemeyeceğinizi, her türlü konuda O`ndan başka otorite tanımayacağınızı tekrarladığınızı biliyor muydunuz?
1/1 “Rahman ve Rahim olan Allah`ın adıyla” diyerek Fatiha süresiyle başladığınız namazlarınızda günde 148 defa hem maddi hemde manevi kaynağınızın Kuran olduğunu biliyor musunuz?

Her gün her kıyam edişinizde bilmeden 148 defa Allah`a yaptığınız davranışların aynısını bir başkasına yapmayacağınızı yemin etttiğinizi biliyor muydunuz? Tapınma eyleminiz olan Namazın yanında her eyleminizde de ne şekilde olursa olsun O`ndan başka otorite, kaynak, yol gösterici ya da yardım ediciyi tanımadığınızı 148 defa tekrarladığınızı biliyor muydunuz? Günde 148 defa Kuran`dan başka bir yola gitmemek için yalvardığınızı biliyor muydunuz?

Peki,
Siz bütün bunları bilmeden, bilmediğiniz bir dilin, ne anlama geldiğini bilmediğiniz kelimelerini tekrarladığınızı biliyor muydunuz?
Bu şekilde adeta bir papağan olacağınız da aşikar değil mi?
Bu aslında biz en akıllı olan yaratıklara hakaret değil mi?
Biz, “Din Gününde” yalnızca Kuran`dan sorumlu tutulmayacak mıyız?
Dinimizin kaynağı dediğimiz Kuran dışı kaynaklara harcadığımız zamanın acaba ne kadarını Kuran için kullanıyoruz?
“Zaten Kuranı öğrenmek için o kaynaklara başvuruyoruz diyorsanız” Allah o zaman neden Kuran`ı bu kadar eksik indirdi?
“Allah Kuran`ı kapalı indirdi onu anlamak için sayısız kaynağı yutmalıyız” olduğumuz gerçeği Allah`ın kitabına hakaret değil mi?
Eğer bu bir gerçekse neden günde 148 defa ne dediğimizi dahi bilmeden Allah`a bizi Kuran yoluna itmesi içiz dua ediyoruz?
Yoksa ibadet edeyim derken aslında biz Allah`ı mı kandırıyoruz?

 

Yazar : Cengiz Açıkgöz

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website