ALLAH YAŞAMA MÜDAHALE EDER Mİ?

Allah Senin hangi kararı vereceğini önceden biliyor. Ve verdiğin kararı Allah yaratıyor. Sen ise isteme durumundasın. Sen istiyorsun Allah yaratıyor.


O zaman hiç kimse diyemez ki “Allah benim kafir olmamı istemiş. Öyleyse suç bende değil”. Ve insan yukardaki paragrafta yazdıklarıma göre yine diyemez ki ” Allah dünya yaşamımıza karışmıyor”

Bazı insanlar “Allah yok” derken bile aslında bunu demeyi Allah`dan istiyor. Allah insanın bu isteğini yaratıyor; İnsan “Allah yok” diyor. Allah bu kelimeyi kullanmamızı kendisinden istememize Gazap eder ancak; insanın bu isteğini yine yerine getirir. Getirmesinin sebebi ise, insanın bu dünyada imtihana tutulmasıdır. Zamanı gelince İnsan bunu Allah`dan istemesinden ötürü çok pişman olacaktır.

Yaratan insan değildir; yaratan Allahtır. İnsan sadece ister, Allah yaratır ya da yaratmaz. İnsan kolunu kaldırırken bile aslında Allah`dan kolunun kalkmasını istemiştir. Allah da yaratmasıyla insanın kolu kalkmıştır. Bazı insanlar kolunu kendisi kaldırdığını sanırlar. Kolunu kendi kaldırdığını zanneden insanlar aynı zamanda Allah`ın kendi yaşamına karışmadığını zannederler.

Kafirler kendileri bilmeseler bile aslında her an Allah`dan istiyorlar. Allah da veriyor. İnşAllah Rabbini tanımayanlar en kısa zamanda Rabblerini tanırlar.

Yazar : H.Gkhn Canbey

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website