Kuran’da Yer Almayan Konularda Özgürsünüz..

-İnananlar, açıklandığı vakit hoşunuza gitmeyecek şeyler hakkında sorular sormayın. Kuran`ın ışığında sorarsanız size açık olurlar. ALLAH özellikle onlardan söz etmedi. ALLAH Bağışlayandır, Yumuşaktır.


-Sizden önce bir topluluk o tip soruları sordu da, o sorularından dolayı inkarcı oldular.

Maide suresi ayetler 101-102

Kuran bizim için gerekli olan her şeyi açıklıyor. Kuran`ı yeterli görmeyenler, tıpkı 2: 67-71` de anlatılan yahudiler gibi sorular sormuşlar. Cevabını Kuran`da bulamayınca da uydurdukları cevapları “hadis” diye sunarak din haline getirmişlerdir. Böylece tırnağın hangi sırayla kesileceğinden sakalın kaç karış bırakılacağına, helaya hangi ayakla girileceğinden hangi taraf üzerine yatılacağına kadar yüzlerce emir ve yasağı içeren bir din oluşturulmuştur (9: 31, 42: 21).

Yahudiler kendilerine her şeyi açıklayan, tam detaylı olan Allah`ın kitabını( 6: 154, 7: 145, 37: 117) yetersiz görerek sordukları sorulara cevaplar olarak Mişna(söz) ve Gamara(uygulama) adında dini kaynaklar oluşturdular. Böylece Allah`ın dinini tahrif ederek inkarcı oldular. Müslümanlar da aynı hataya düşerek, kendilerine her şeyi açıklayan, tam detaylı Kuran`ı (6: 38; 114, 12: 111, 16: 89) yetersiz görerek hadis(söz) ve sünnet(uygulama) adında dini kaynaklar oluşturdular ve böylece mezhep mezhep bölündüler(23: 52-56, 25: 30). Kuran`a insan yapısı öğretileri ortak koşanlar tarafından hurafeler ve çelişkilerle dejenere edilen bu dine muhatap olan bir çok kişi de agnostizm veya ateizmi seçmekte.

Dr. EDİP YÜKSEL

Yazar : Gökhan ÖNKOL

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website