Küresel Bela ve Kuran’ın Bir Mesajı!

Bütün canlıların uyum içinde yaşadıkları alana doğal çevre denir. Çok farklı sebeplerden ötürü direk ve dolaylı olarak insanoğlu bu sisteme zarar verir. Allah’ın merhameti ve Şefkati olmasa zaten çoktan bütün sistem bozulup gitmişti. İnsan sahip olduğu nimetlerin degerini maalesef

kaybedince anlıyor ancak. Halbuki bu dogal dengenin insan için çok önemli olduğunu herhangi bir kötü sonuç görmeden anlayabilip onu korumak ve şükretmek gerekir. Nitekim küresel ısınma gibi birçok insanın hala tam olarak kavrayamadığı fakat insanın başına çok büyük belalar getirebilecek bir tehdide karşı umursamazca hareket etmemek lazım. Ne kadar çok insan öldürebilirim düşüncesiyle nükleer bombaları icat eden insan, radyasyon gibi şeylerden dolayı kanser, ömrün kısalığı gibi birçok belayı da beraberinde getirdi. Şuan bu nükleer, kimyasal ve diğer atıklar yüzünden birçok hastalık zaten insanın kapısında. Birleşmiş milletlerin 2007 yılında yayınladığı raporda Küresel ısınmanın bir sonucu olarak çıkacak belalardan bir kısmını paylaşmak istedim. Yine Bm raporunda bunun bir dünya savaşına yol açacağı da belirtiliyor.

Su sıkıntısı başlayacak
Kuzey Amerika’da kum fırtınaları tarımı yok edecek. Deniz seviyeleri yükselecek. Peru’da 10 milyon kişi su sıkıntısı çekecek. Mercan kayalıkları yok olacak. Gezegendeki canlı türlerinin yüzde 30’u yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
Denizler 5 m. yükselecek
Dünyanın yiyecek stokları tükenecek.
Yüz milyonlarca insan uygun iklim koşullarında yaşamak umuduyla göç yollarına düşecek.
Kadınlar su bulamadıkları için saçlarını kestirecekler.
Okyanuslarımız çölleşecek
Kuraklık yaşanacak
Okyanuslardan aktarımla içme suyu elde edilecek
Suda yaşayan bazı hayvanlarımız(kutup ayısı, fok balığı vs. )Tırmanacak buz bulamayacaklar yüzmekten yorulup ölecekler
İnsanlar 50 yaşındayken susuzluktan 85 yaşında gibi gözükecekler
Bebeklerin sakat doğma olasılığı artacak

Tabi bunlar bir kısmı daha büyük belalarda beraberinde gelecektir. Kuran’da Rum Süresi 41 inci ayette Allah’ın emirlerini umursamadan insanların yaptığı işler yüzünden bütün dünyada bozukluk meydana geldiği ve Allah doğru yola dönsünler diye bu kendi elleriyle kazandıkları kötülüklerin sonuçlarını tattıracağını bizlere bildirmiştir. Eğer insan Allah’ın emirlerine uyup canlılara ve doğaya zarar vermeseydi elbetteki bütün bunlar olmayacaktı. Artık insanların Allah’ın emir ve yasaklarının boşuna olmadığını anlayıp, bu yasaklardan çıkmaması ve doğaya ve insanlara karşı daha dikkatli olması gerekir diye düşünüyorum. Allah bütün inananları korusun ve sabır versin. Makaleme konu olan ayeti sizlerle paylaşıyor sizi saygı ile selamlıyorum. Hoşça kalın! Sevgiyle kalın!

Rum Süresi 41. Ayet

Allah’ın buyruklarını umursamayan şu insanların kendi tercihleri ile yaptıkları işler yüzünden karada ve denizde (bütün dünyada) bozukluk ortaya çıktı, nizam bozuldu. Doğru yola ve isabetli tutuma dönme fırsatı vermek için, Allah, yaptıklarının bazı kötü neticelerini onlara tattırır.

Yazar : BirKul

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website