REENKARNASYON ŞEYTANIN ESKİ VAADİ DEĞİL Mİ?

Biliyoruz ki, Hz. Adem cennetten sonsuz yaşam vaadiyle aldatılarak kovuldu.. şeytan, yasak ağaçtan yerlerse – onların melekler gibi sonsuza dek yaşayabileceklerini iddia etti.. reenkarnasyon da da insana ölüm olmadığı, tekamül ede ede sonsuza dek yaşayacağı iddia ediliyor. bu bir tesadüf mü?


Reenk. ölüm korkusuna çare gibi göründüğü için belki kabul görüyor.. karma konusu da reenk. da var, bu da cennet cehennem yok karma telafileri var diyerek kişiye hem adalet duygusu veriyor gibi görünüyor.. ama öyle mi? Aslında bu iki fikir imanın 6 şartını sinsice tehdit ediyor..

1. Allah` a iman. -Allah vardır, tekamül ede ede sizde sonunda Allah a varırsınız belki, haşa Allah olursunuz..
2. meleklere iman–melek olmak tekamülün bir safhası sadece
3. kitaplara iman-tekamül etmiş herkese ilahi tebliğler gelebilir, nitekim kutsal metin kabul edilen kitaplar mevcut bkz. bilgi kitabı.
4. peygamberlere iman–peygamberlikte tekamülde bir istasyon
5. kadere kazaya iman-karma telafisi diye bir kavram var, başımıza gelen kötü şeyler eski yaşamımızla ilgili yaptığımız günahlardan
6. ahirete iman-ahiret yok, hesap verme yok reenkarnasyon ile sürekli tekamül var. Yüce Rabbimiz bu tehlikeye karşı önlemini nasıl almış görüyoruz.

Ayrıca bir sorum var;
karma denen birşey var ise, insan tekamül edip sürekli yükselme gayreti içerisinde ise, bu demektir ki, insanlık gittikçe daha yüksek moral değerlere, olgun kamil vasıflara ulaşmaya yakınlaşacaktır mantıken.. ama bakıyorum, insanlık gittikçe dejenerasyona gidiyor.. kim tekamül ediyor, şahit olan var mı? geçmiş gelecekten daha iyi görünüyor.. oysa reenkarnasyon var ise, tersi olması gerekmez mi?

Yazar : pelin güçlü

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website