ALLAH`IN İSTEDİĞİ NEDİR ?

Hiç düşündünüzmü ? Sonsuz güç ve kudret sahibi Allah, Kurandaki anlatımlarında özellikle peygamber kıssalarında bir şeyler istemektedir.


1. hz. Musa örneğini alalım Firavuna gönderir sonra denizden kaçış öyküsü vardır. Denizden geçtikten sonra tek çeşit yemek çile dert ve sıkıntılar..
Bu arada Firavun ve ordusu denizde yok edilir…
Oysa: Allah Musayla tebliğ yaptırdıktan sonra inanan inandı inanmıyanlara meleklerini gönderir Firavunun ve inanmayanların canını alır ve Musa ile inananlar Firavunun zenginliğine konar ve mesut mutlu bir hayat geçirirlerdi. Bırakın onu denizden geçipte Firavun ve ordusu denizde boğulduktan sonra bile Musaya vahy edilirdi Firavun ve ordusunun öldüğü ve geri dönün derdi. hayır bundan ne Musanın ne yahudilerin haberi oluyor ve onlar çile çekmeye devam.

2. Kuranda bazı peygamberleri öldürüdünüz deniyor. Allahın peygamberidir tebliğ yapmaya gitmiş ve öldürülen peygamberleri anlatır kuran.
Neden engel olunmamıştır mesela?

3. Hz. Muhammedde peygamber olduktan sonra bedir uhud savaşları vardır örneğin.. Neden peygamberini savaştırır. Gönder meleklerini o kafirlerin canını alsın ve islamiyet yayılsın. hayır böyle olmaz. Sıkıntı şehitler ve ezalar.

4. hz. yusufu herkes bilir. Yıllarca hapis yatmıştır. bir Allahın peygamberi yıllarca hapis yatar

5. Hz. nuhu düşünün. Bir yerden başka yere. ve tufanla selle canı alınır diğer arka kalanların.

6. Lut peygamberdede aynısı olur terkeder yurdu ve orası helak olur.
ve örnekler çoğaltılabilir.

Allahın istediği ise Dünya hayatı İmtihan dünyasıdır ve peygamberlere tebliğ ettirerek o insanlara doğru yola girilmesi istenir. Bu işi kendi iradeleri ile yapması istenir. Zenginlik değil sıkıntı ve ezalara katlanıp katlanamıyacakları sınanır. Çok kısa dünya hayatına karşılık vaad ettiği sonsuz cennettir. Bunu düşünemessiniz bile. milyon yıl hatta yüzmilyar yıl yaşasanızda yeni başlamış gibi devam edecek kadar büyük bir ÖDÜl e karşı kısa dünya hayatında sıkıntılara katlanmak. Şimdi bu yüzyılda yüzünüzü çevirin ve günümüz dünyasına bakın. Varmı sıkıntılara gerçekten katlanan?

Zengin olanlarında farklı bir imtihan olduğunu unutmayalım.

Allah; aklını çalıştıran. mantığını kullanan vicdan sahibi ve kazandıklarından fakirlere dağıtan ve temiz bir kalbe ve ruha sahip insanlar aramaktadır.

Yazar : metin durali

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website