SÖZDE MÜSLÜMANLIĞIN ÖTESİNE GEÇMEK

Hepimizin etrafinda var.. Elhamdülillah müslümanız diyen ancak müslümanlığı yaşamak konusunda hiçbir çabası olmayanlar.. Böyle bir şansla doğup, müslüman olduğunun da farkında olup dinini öğrenmemek, gereklerini yerine getirmek yerine, bu gereklerden korkup hep kaçmak ne acıdır..

Halbuki biraz inanç, biraz bilgi “içimde hep birşeyler eksik” diyen bu insanlarin kurtarıcısı olacak.. Nitekim; Fussilet Suresin’de Kuran ile ilgili geçen ayette şöyle buyuruluyor: “O inananlar için bir doğruya iletici ve bir şifadır. ” Özel zevkleri, idealleriyle alakalı hertürlü kitabi okumaya vakit yaratan, evlerinde gururla yaptıkları kütüphaneleri gösterenlerin, inandiklarini söyledikleri dinin Kitabi’na kütüphanelerinde yer ayirmamalari ya da sadece bulunsun diyerek tozlu raflarda birakip okumaya vakit ayirmamalari da bulunduklari ikilemin bir göstergesi değil midir?Hep huzursuzlar; cünkü aslinda sözde müslüman olduklarinin dilleriyle itiraf edemeseler de farkindalar.. Bilmeleri, öğrenmeleri, yapmalari gereken şeyler olduğunu bilip de yapmadiklari icin hep gerginler, tedirginler.. Aslinda ölümün cok yakin olduğunu, birşeyler yapmaya başlamalari gerektiğini biliyorlar ama iste o baslangici yapmaya, “elhamdülillah müslümanız’ın ötesine geçmeye korkuyorlar.. Zor zamanlarda, ölümü daha yakindan hissedince kararlar aliyorlar ama sonra dünya hayati yine daha tatli geliyor. Halbuki korktukları gerçek müslümanlığın nasıl olduğunu Kuran’dan öğrenip uygulamaya başlasalar, abdest alıp namaz kılmanın, oruç tutmanın, farkinda bile olmadiklari ama hep en yakınlarında olan yaratıcılarına bu kadar yakın olmanın, onun mesajlarını okumanın ve uygulamanın hazzına ulaşsalar, bu boşluk hissinin kaybolacağını bir bilseler saniye vakit kaybetmeyeceklerine eminim..

Peki inançlı olunca, müslümanlığı öğrenip yaşayınca zor zamanlar olmayacak mı?Tabi ki olacak.. Ancak Kuran’a göre yaşayan kişilerin bu zor zamanlardaki sorunlara yaklaşımı ve çözümleri çok daha farklı olacaktır. Güzellikler gibi tüm zorluklarin da Allah’tan geldiğini bilip kabullenmek, tevekkül etmek, şükretmek ve sabredip dua etmek, sadece zor zamanlarda değil her zaman Allah’ı hatırlamak, dünya hayatının bir eğlence ve oyundan ibaret olduğunu, ahiretin ise asıl yurdumuz olduğunu Kuran’dan öğrenmiş ve dünya hayatında hiçbirşeyi daha üstün tutmuyor olmak inananlarin en büyük yardımcıları olacaktır.

Yazar : Güldehan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website