Cenneti Algılayabilir miyiz?

Bir çocuk cennet nedir dese onun anlayacağı dilde. Orada türlü türlü oyuncaklar, çikolata ağaçları, meyve suları ırmakları, lolipop ağaçları gibi onun anlayacağı dilde anlatırız. Cennet kuranda anlatılan gibi mi yoksa bizim anlayacağımız şekilde mi anlatılmıştır? Hz. İbrahim peygamberin kıssası aklıma geldi, hani aya bakıp ay kaybolunca bu tanrı olamaz, güneşe bakıp o da kaybolunca bu da değil dediği kıssası. Açık büfe otellere ilk defa gelenler belli olur her şeye saldırılar, 2 gün sonra yemek seçer, 3 gün sonra yemekleri beğenmezler. Demek ki meyveler yiyecekler anlamamız için.

Cennet nasıl bir yer ben operayı bilmem kulaklarıma rahatsızlık verir, arkadaşlarım büyük bir zevk alırlar, o zevki algılayamam. Cennette şeytan olmayacak, o köşkte oturuyormuş, bunun yüz hurisi var bunları fark edemeyeceğiz belki de, oraya gidenlerin çoğu cehennemi görüp cennette olduklarına şükrederler cennetinin zevki muhabbetle gözlerden okunacak. Gönülden gönüle akan bir ırmak gibi daha da fazlasını kavrayabilmek için hamlıktan kurtulup olgunlaşmak lazım. Meyve gibi yiyen zevk alırken, belki meyve de zevk alacak, muhabbetiniz verdikçe artacak zamansız bir mekanda yaşayacaksınız belki de, gerçeği ALLAH bilir.

İbadetlerimizi ne kadar devamlı ve istekli bilerek yaparsak cennetten zevk alacak olgunluğa erişiriz. Oruçluyken akşam ezanını nasıl dört gözle bekliyorsak, vakit namazlarını da öyle beklemeliyiz. Anlatılması zor olanı denedim yaşanması gerekir.

ALLAH hepimizi cehennemden kurtulduğu için şükreden değil cenneti bizim için yarattığı için şükreden kullardan olmamızı nasip etsin.

 

Yazar: Uğur Güçlükan


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website