Ömür Dediğin Şey…

ÖMÜR DEDİĞİN ŞEY…

Geçtiğimiz günlerde gazetede ilginç bir haber vardı. İnsanlar ortalama 70 yıl yaşıyormuş ve bu süre içerisinde ortalama 130000 km yol yürüyor, 18 yıl ayakta kalıyor ve 90 milyon kelime kullanıyormuş.  Ne kadar müthiş rakamlar değil mi? Eh, bununla gurur mu duysak yoksa başka çıkarımlarda mı bulunsak karar vermekte zorlanacak neredeyse insan. Bir başka gerçeğe bakmadan karar vermeyin! İşte size gerçek:

 

(Nur Suresi- 45)      Allah, tüm canlıları Sudan yarattı. Onlardan kimileri karnı üzerinde yürür, kimileri iki ayak üstünde yürür, kimileri de dört ayak üstünde… Allah dilediğini yaratıyor, Allah her şeye kadirdir.

Bunca yolu yürüyen, bunca zaman ayakta duran insan ve daha da önemlisi Allah’ın sana verdiği lütuflardan en önemlilerinden biri olan dili sayesinde bunca kelimeyi konuşan ey insan peki sen, seni yaratan için neler yapıyorsun? İşte bunu sordum kendime. Allah için zaman ayırmıyorsa insan, ayette geçtiği gibi iki ayak üzerinde yürüyenlerden olmaktan çıkmaz mı?  Kimi dört ayak üstünde yürüyenden ne farkı kalır o zaman? Kaldı ki, dört ayak üzerinde yürüyenler dahi kendini yaratanın farkında olup onun adını tesbih etmiyor mudur her zaman?

 

Habere dönelim tekrar. Haberde insanların hayatları boyunca 25000 beygir gücü enerji ürettiği de geçiyor. Geçiyor da biz bu enerjinin ne kadarını hangi işlerde kullanıyoruz? Bunu sormalı kendine insan.

 

Orta boy büyüklüğünde bir çivi yapacak kadar demir bulunduruyormuş insan vücudu. Bir kahve fincanını dolduracak kadar şeker, bir tavuk kümesini boyamaya yetecek kadar kireç, 2000 kibrit yapacak kadar fosfor ve bir avuç içine yetecek kadar barut yapmaya yarayan potasyum vesaire. Liste böylece gidiyor ve varlığımızı oluşturan atomları Amerikan bosrasındaki fiyatlarından almaya kalksak belki de 10 doları bile bulmayacak. Fakat bu kadar değersiz materyalin bir araya gelmesi ile ortaya gelen şahesere bak: İnsan.

 

(Bakara Suresi-  30)          Bir zamanlar Rabbin Meleklere: “Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım.” demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: “Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamt ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz.” Allah şöyle dedi: “Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim.”

Bu durumda şaheser diye sıfat taktığımız insanoğlunun şükretmesi gereken ne? Yaratan! Aksi halde haberde söylendiği gibi ortalama 70 yılın 26’sını uyuyarak geçirmez insan. Tamamını uyku ile heba eder.

 

 


About the Author
Author

mertaslan

Leave a reply

Name (required)

Website