İsteyelim

 

 

Merhaba,

Kur’an-ı Kerim eğitimi artık orta okullara giriyor seçmeli ders olarak (isteğe göre) ve imam hatip okulları açılıyor. Açılabilir herkesin kendi seçimi olacaktır ancak biz Arapçaya hakim bir millet değiliz.

 

2,3. Apaçık Kitab’a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur’an yaptık.

 

Hükümet talebe göre iş yapmaktadır. Sanıyoruz ki hepsi Arapça biliyorlar o yüzden bizim bilmediğimizi düşünemediler diye umuyoruz. Biz de eğitim için Türkçe Kuran öğretilmesini talep edelim isteyen iman edecekler seçsinler kafirler(anlamak istemeyen,Tümüne iman etmeyen) seçmek zorunda değil dinde zorlama yoktur. Nefslerinin arzularına geçit vermek isteyenleri de Allah bilir onlar Allah’ı kandıramazlar.

Şu anda çok garip bir tartışma daha oluyor tartışmanın konusu Kuran’ı bizim mezhebe göre mi öğretecekler? Elbette öncelikli olarak sözü geçen gruplar sonrasında ise diğer mezheplere maledilmesi muhtemel olabilir bunları gördük.

Kuran ne diyor?

 

6/159:Şu dinlerini parça parça edenler ve kendileri de grup grup ayrılmış olanlar var ya, (senin) onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra (O), yapmakta olduklarını kendilerine haber verecektir.

 

Kuranda kesin bir dille her şey belirtilmiştir. Ancak günümüzde hala Türkçe Kuran eğitimi verilmemektedir önce iller sonra ülkeler mezhepleştirilmiştir. Bir de utanmadan dinimize laf söylemeye kalkışmaları yok mu kafirlerin biz gruplaşmamışlara vekil olarak Allah yeter. Kafirlere cehennem yeter.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website