DİN!

 

Din olayını yanlış anlıyoruz bence çünkü

Din tapınma değil kendine yararlı olacak şeyleri yapmanı EMİR eder neden peki?

Din neden iman üzerine kuruludur?

Din Emir eder çünkü sen anlamasan da senin için en hayırlısını ister.

Ben neden anlamıyorum peki?

Çünkü sen eğer normal hiç bu konuları düşünmeden hayatın nasıl olacak biliyor musun?

Aynen bir hayvan gibi nasıl şöyle; doğarsın annenin babanın yani çevrendekilerin seni şartlandırır onu böyle yap, şunu böyle yap onlarda aynı şekilde öğrenmiştir zaten hiç düşünmeden. Bilinç altına kazırlar bunları.

Sonra genç olursun asıl kullanman gereken beynini atar bir köşeye 2. Beynin ile (vehim, şeytan) oradan oraya amaçsızca bedeninin gereklerini yaparak yersin içersin bunun sonucu olarak karşı cins peşinde koşarsın budur hayatın.

Okulu zor görüp sıkılırsın (aslında hiç de öyle değildir!). Seni büyüten ailene saygısızlık yapar bağırır çağırır sürekli isyan edersin beynin en verimli zamanında boş işlerle uğraşırsın. Biri namaz kıl dedimi 40 yaşına bir geleyim kılarım şimdi gençliğimi boşa mı harcayım dersin; gençlik gider böyle. (tabi bunlar doğal olarak böyledir eğer müdahale yapmazsan hep böyle gider)

Sonra işe gidersin ona söversin bunun arkasından konuşur eve gelir para pul derdine girer sinirlenir gıybet eder hayatını yine boş işlerle geçirir yaşlanırsın. Yaşlanınca çok yaşlandım nasıl namaz kılayım nasıl Kuran okuyayım görmüyor gözlerim gibi bahanelerin altına saklanır bir hayvan gibi ölür gidersin…

Bunları fark edecek kapasiten yoksa iman edersin yapman gerekenleri yapar düşünmeden de olsa belli bir güç ile cenneti elde edersin. Cennetin mertebeleri vardır. En altta olursun sadece bu kadarı bana yeter diyorsan. Yok ben daha fazlasını isterim diyorsan. Ben bu konuları anlamalıyım o zaman araştırır OKUrsun neyin neyle nasıl bir bağlantısı olduğunu anlarsın. İmanı öyle bir yaşarsın ki o imanı senden alamaz hiç kimse. Neden iman konusu burda boyut değiştirir sen namazın nasıl bir enerji verdiğini orucun neye yaradığını öğrenirsen ve düzgün bakarsan anlarsın ki benim anladığım hiç bir şeymiş bunun dahada ötesi vardır der bunları düşünürsün. Ama nasıl bir şey olduğunu asıl öldükten sonra göreceksin. Şimdi de sonucunu yaşayacaksın ama öldükten sonrakinin yanında kıyasa bile girmez. Bu dünyada hissettiklerin seni burada da cennete kavuşturur yaprak gibi savrulmaktansa emin adımlarla cennete gidersin ve bununda sonucunu yaşarsın!

Sakın unutma bu dünyada yapmadığın bir şeyin karşılığını almayacaksın öldükten sonra!

 


About the Author
Author

hmzclk

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website