İnsanları Allah ile Korkutup Şeytanın Yoluna Saptıranlar!

Kur’an-ın içerisindeki msj’dır önemli olan, içeriğinden uzaklaştırıp arapca okutan ve bilip bilmeden insanları Allah ile korkutup günah diye bir musiki şeklinde okutmaya zorlatan, hocayım diye gezinen şarlatanların en ünlü mazereti (Mealllerde hatalar var) demeleridir.

Ama ne gariptir ki hiçbiri de o hataları görüp düzeltme gayretinde bulunmaz. Bütün ayetlerin üzeri (Mealllerde hatalar var) sözüyle kapatılıyor. Resmen Allah size içi boş bir kitap indirdi denmek isteniyor ama ne gariptir ki kimsede bunu sorgulamıyor. Kur’anın bu şekilde üzerini kapatmak, Allah’ın bize olan uyarısını bir şekilde ört pas etmek günahların ve hataların en büyüğüdür.! Demek istediğim: Mealdeki hatalar, ayetleri kapatmanın yanında devede kulak kalır. Ama bunu aklını kullanmayanlar anlamakta güçlük çekiyor malesef tek sorun bu. Kur’an tane tane ve tam 23 yılda inmiştir ki o cahiliye devrindeki insanlar içlerine sindirsinler ve anlasınlar diye , ama biz anlama çabasından çıkmış tamamen birkaç akılsız şuursuz hocayım diye geçinen adamlara inanıyoruz sizleri aklınızı kullanmaya davet ediyorum .

Elbette hata yapacağız hatalarımızdan da Yüce Allah’a sığınacağız. Ama ne şekilde olursa olsun bu dini kolay hale getirip yaymadıkça ibadetlerimizi anlayarak yapmadıkca biz asla hayatımızı kur’ana uyduramayız ve o bize uyarıcı olmaktan çıkar. insanların beyinlerini bomboş hayvan gibi bir hale getirip Allah’ın ayetlerinin üzerini kapatanlar cehennemden yerini hazırlasınlar.. Rabbim aklımızı kullanma kolaylığı versin inşAllah.


About the Author
Author

cihan67

Comments (3)
Leave a reply

Name (required)

Website