Tutarlı Olmanın Önemi…

Fikir alişverişi yaptığım,konuştuğum,bazen tartıştığım ve haliyle bir sonuca varamadığım bazı insanlar diyorlar ki,biz islam ın ne içindeyiz ne dışında..Hem de ne deme?Zannedersin ki çok ilmi,derin bir felsefi argümanla desteklenmis bir edayla..

Felsefesini böyle adlandırıyor ve aklınca nedenlerini, daha doğrusu söylenti ve rivayetleri sıralıyor..Diyorum ki : böyle bir göruş olur mu ? Bir kere böyle bir savunmayı dile getiriyorsan eğer sen ,amiyane bir tabirle şunu demiş oluyorsun haberin yok.’’Bizim ne oldugumuz belli degil ..’’Elbette kendine bunu demiyorsun ama başta savunduğun ‘’ne icindeyiz ne dışındayız’’ düşüncesini,sağlam delil ve belgelerle desteklemez ve kanıtlamazsan,sana böyle derler..Ne oldukları belli değil derler.Kaldı ki sende bundan son derece rahatsız olursun doğal olarak.O zaman insanların bunu dememesini sağlamak icin ,dedigim gibi bu sözunün içini ,tarihi delil, kanıt ve belgeyle doldurman gerekecektir.Bir yol ,öğreti, felsefe adı her neyse bir yerde durur.Duruşu olur.Ne içindeyiz ne dışında nedir abi ? Neredesiniz kenarında mısınız ?Sınırında mısınız ?Üstünde misiniz ? Islam ın bir kısmını kabul ediyor ,bir kısmını kabul etmiyoruz mu diyorsunuz ?

Bakara
85
Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Böyle davrananların cezası dünya hayatında rezil olmak ve diriliş gününde de azabın en çetinine uğratılmaktan başka ne olabilir? ALLAH yaptıklarınızdan gafil değil.

Kalem
36.
Neniz var sizin nasıl hüküm veriyorsunuz?
37. Yoksa sizin bir kitabınız var da ondan mı ders  görüyorsunuz?

Daha ne olduğu konusunda kararı olmayan bir öğretiye,ben şu gözle bakıyorum.Örneğin bir okul var ve ben bu okula gitmeyi düşünüyorum..ilim,fen,kimya,tarih öğrenmek için,düşüncem bu yönde yani .Ama o okul kayıt işlemleri sırasinda bana diyor ki,biz eğitimi hem destekliyoruz hem de desteklemiyoruz..Ya da diyor ki eğitimin ne içindeyiz ne dışında..Siz bu okula gitmeyi düşünür müsünüz ?Sayet ben dusünmem ..Bu okula gidenler,hedefledikleri, bekledikleri  başariya en uzakta kalacak olanlardır..

Atalarindan gördükleri ezberci dini ,yolu ,yordami kültürü,gelenegi,mektebi vs.. sorgulmayanlar,sorgulamaya cesareti olmayanlar,ne idüğü belirsiz tali yollarda, ışıksız karanlıklarda ,dar ,sıg ve hatta bağnaz dünya goruşleri içerisinde kalmaya mahkum olacaklardır.

Rad
16.
De ki: “Hiç kör ile gören bir olur mu? Hiç karanlıklarla aydınlık bir olur mu?”

Selam ile..

28.04.2015

http://gorensoyleyen2.webnode.com.tr


About the Author
Author

gorensoyleyen1

Leave a reply

Name (required)

Website