SANA NE BUHARİDEN, TIRMIZÎDEN ?..

SANA NE BUHARİDEN, TIRMIZÎDEN ?..

Yüce Rab’bin sana “OKU ve ANLA” diye emretti… Okuyup anladıysan mesele yok.

Yüce Rab’bin sana “düşün, aklını kullan” diye emretti… Düşünüp anladıysan ve aklını kullandıysan sorun değil.

Sonra sana dedi ki “Elçime itaat et… Elçime itaat bana itaat etmektir.” dedi. Sen de Elçiye itaat ettin mi? Hani Elçi diyordu ya “Ben yalnız bana vahyolunana uyarım.” Hah işte o… Elçinin yaptığı gibi sen de sana tebliğ edilene uydun mu?.. Öyleyse tamamdır. Sorun yok.

Elçinin “Yalnız bana vahyolunana uyarım.” dediği Kur’anda Yüce Allah ne diyordu? ”Namazı zamanında ve dosdoğru kıl.” Sen de namazını zamanında ve dosdoğru kıldıysan, kaza, maza aramadıysan sıkıntı yok.

Orucunu da Elçinin sana tebliğ ettiği gibi tuttun mu? Öyleyse sana ne Buharinin ne dediğinden?

Yüce Allah’ın Kitabında sana söylediği “bunları yap/yapma” emirlerine aynen uydun mu?

Yüce Allah’ın Kitabında sana söylediği “bunlar helal, bunlar haram” dediklerini biliyor ve dikkat ediyor musun?

Yüce Allah’ın Kitabında sana söylediği “bunlardan sakın!” uyarılarına harfiyen uyuyor, başta büyük günahlar olmak üzere zinadan, içki, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan sakınıyor musun?

Yüce Allah’ın Kitabında sana emrettiği gibi yetimin malını ve haklarını kolluyor musun?
Adaleti gözetiyor musun? Ölçüde, tartıda doğruyu yapıyor musun?

Akrabaya verdiysen, fakiri gözetip yolda kalmışa yadım ettiysen, sana ne Tırmızinin ne dediğinden?

Yalan söylemiyorsan, anne ve babana iyi davranıyorsan, onları hiç üzmüyorsan, komşunu çekiştirmiyorsan, kimsenin arkasından konuşmuyorsan, dedikodu nedir bilmiyorsan hiç üzülme. Yüce Rab’binin emrettiği gibi, yalnızca Kur’anın ipine sarılıp, velilerin peşine takılmamışsan, yatırlara gidip onlara yakarmamışsan ne mutlu sana…

Hele hele O’nun yanında bir takım kişileri/putları ilah edinmemişsen hiç korkma Kardeşim… Yüce Allah seninledir. Kur’anın izinden gidip, bütün bunları Yüce Allah’ın emrettiği gibi yapıyorsan; sana ne Buhariden, sana ne Tırmıziden?

Sen, Rab’binin emrettiği şekilde zekatını verip, muhtaçları sevindiriyorsan, yetimin başını okşayıp onları da mutlu ediyorsan, bil ki, Yüce Allah’ın iyi kullarındansın.

Elçiyi/Peygamberi, Yüce Allah’ın emrettiği şekilde, ölçüyü kaçırmadan, haddini bilerek sevip yüceltmişsen, Peygamberler arasında hiçbirisini diğerlerinden ayırmamışsan (Bakara Suresi 2/285 ayet ve Nisa Suresi 4/152 ayet) ne mutlu sana… Senin ödülünü Yüce Allah vereceğini söylüyor.

Ömür denen şu kısacık hayatta iyi insan olmaya çalışmış ve bunu başarmışsan, güzel işler yapmışsan hiç canını sıkma… Cennetin kapıları sana açılacaktır.

Şimdi iyi dinle;

Rehberi, kılavuzu Kur’an olan sen biliyorsun ki, senin Peygamberin gerçekten bir şey söylemişse o söz, Peygamberin nefesinden bizlere tebliğ ettiği Kur’ana aykırı olamaz ve doğrudur. Onun için Buhari, Tırmızi ve diğerleri ne anlatırlarsa anlatsınlar… Sen sakın elindeki Rehberi bırakma!..

Yüce Kitabımızda emredilen fiilleri en iyi şekilde uygulayan kul da olsan seni doğru yoldan döndürmeye çalışanlar olacaktır. Sana Elçinin/Peygamberin ahlâkından bahsedip, “İyi de, Peygamberimizin ahlâkını öğrenip, O’nun izinden gitmeyelim mi?” sorusunu haklı gibi sana soracaklardır.

Onlara de ki; “Tabii ki Peygamberimizin ahlâkı çok önemlidir… Yüce Allah’ın elçisi/Peygamberi ahlâkını Kur’andan almış ve dünya hayatını Kur’an ahlâkı ile bütünleştirerek yaşamıştır. O’nun kılavuzu/rehberi yalnızca Kur’an olmuştur… Ayrıca “Ben yalnız bana vahyolunana uyarım.” diyen Peygamberim, Kur’anda emredilenlerin aksine bir eylem yapmaz.” Onun için bana ne Buhariden? Bana ne Tırmıziden? Bana ne diğerlerinden!.. Yüce Allah’ın sözlerinin yanında onların sözü mü olur?”

Ve sen Kardeşim,

Yüce Allah’ın Elçisi/Peygamberini, o Peygamberin yaşamış 10 nesil sonrası yakınını, sahabeyi dahi görmemiş, onlarla konuşmamış olan, ancak sözlerine tapılan Buhariyi, Tırmıziyi ve diğerleri muhaddisleri, onların izinden giden hayranlarına bırakıp, Yüce Allah’ın Kitabı ve sözleri olan Kur’anın ipine sıkı sıkı sarıl ve yalnız O’na göre yaşa… Cennet senin ve senin gibilerle dolacaktır.

Düşün ve aklını kullan… Cehennem yakıtı olma!..

En doğrusunu Allah bilir.

Selam ve Dua ile,

Fikret ARMAN

fikretarman.wordpress.com


About the Author
Author

Fikret Arman

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website