Kalpleri En İyi Allah Bilir

Kalpleri En İyi Allah Bilir

Tegabün 4
O, göklerde ve yerde olan her şeyi bilir; ve O, sakladıklarınızı da, açığa vurduklarınızı da bilmektedir. Çünkü Allah, (insanların) kalpler(in)de olanın her türlü bilgisine sahiptir.

Fatır 38
Şüphesiz, Allah göklerin ve yerin gizli gerçekliğini bilir (ve) doğrusu O, (insanların) kalplerindekini de tam bilendir.

Bir derdimiz olduğunda açarız dostlarımıza rahatlarız. Bizi anlamasa da dinleyen birilerinin olması iyi gelir çoğu zaman. Ama insan her şeyi birilerine anlatabilir mi? İçini kemiren şeyler olamaz mı? Dile getiremediği, hatta kendine bile itiraf edemediği şeyler. Olur tabii. Ama Rahman olan Allah bunların hepsinden haberdar. En büyük dert ortağı O. Kalbimizin derinliklerine inen O. Korkularımızı, sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, hayallerimizi, hayal kırıklıklarımızı bilen O.

“Tasamı ve üzüntümü yalnızca Allah´a havale ediyorum” diyen Yakup bunun farkındaydı. Herkesin ölü  bildiği Yusuf’unu sadece Rahman’dan istedi. Yusuf’u kuyulardan, zindanlardan çıkaran onu saraylara taşıyan O. Muhammed’in yükü belini bükerken kimse yardım edemezdi. Onun yükünü hafifleten, göğsünü ferahlatan O.

Bize şah damarımızdan daha yakın olan Rahman bizi bizden iyi tanıyor. En büyük dertlerin çözümü O’nda. Üstelik nefes aldığımız sürece hiçbir zaman geç değil. Çünkü O bizi ne terkeder, ne de bize darılır.

Selam ve dua ile…

Yazar: serinhava


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website