Hayalimdeki Camiler

Hayalimdeki Camiler

Cami kelimesi Arapçada “cem” kökünden gelen bir kelime olup, kök anlamıyla “bir araya gelmek, toplanmak” manasına gelir. Cami ise “toplanılan yer” manasındadır. Toplantı salonu, toplantı yeri gibi. Yine Arapçada aynı kökten gelen kelime bir kelime de “cuma”dır. Cuma da hepimizin bildiği üzere “toplantı yapılan gün” manasındadır. Cuma Suresi 9.ayette Allah tüm Müslümanları cuma (toplantı) günü salat (yönelmeye, namaza, ilgilenmeye) için (daha&helliip;)
Cuma Namazı…

Cuma Namazı…

Dinimiz islam birçok güzelliklerle dolu. Kitabımız Kuran Allah’ın kelamı. İnsanlığa bir rehber; kurtulmak için kendisine sarılacağımız bir ip. İslam dini de Kuran vasıtasıyla öğrendiğimiz Allah’ın dini. Bugün biliyoruz ki Kuran-ı Kerim’de gerek edebi, gerek doğa bilimleriyle ilgili gerekse matematiksel özelliklerle ilgili bir çok mucize yer almakta (bkz.“Kuran: Hiç Tükenmeyen Mucize” veya www.mucizeler.com ). Kuran’ın kusursuz yapısı verdiği çelişkisiz hükümler ve bilgiler onun (daha&helliip;)
Cuma’nın Hayrı

Cuma’nın Hayrı

Cuma günü geldiğinde sosyal medya üzerinde bir “Hayırlı Cumalar” faslı sürüp gidiyor. Herkes birbirine; “nasılsın?”, “bir şeye ihtiyacın var mı?” sorusunu sormadan “hayırlar” diliyor, Cuma gününe kutsallık atfediyor. Uzun zamandır bu konuda yazmak istiyordum, kısmet bu güneymiş. Öncelikle bakalım Cuma’nın anlamı neymiş: Cuma’nın anlamı, benim anladığım kadarıyla; toplanmak, bir araya gelmek demektir. Bir diğer anlamı ise Cuma toplanması küçük konferans, (daha&helliip;)