DİN ALLAH-PEYGAMBER ORTAK YAPIMI DEĞİLDİR

Peygamberimiz H.z. Muhammed,bu dinin oluşması,gelişmesi,insanlara anlatılması için herşeyini ortaya koymuş,kınayanın kınamasından çekinmemiş,her türlü iftirayla karşılaşmış,gerektiğinde yaşadığı yerden göç etmiş,gerektiğinde de canını ortaya koyarak müslümanlara savaş açanlarla savaşmıştır.Dünyada saygı duyulacak ilk kişi kim derseniz;H.z. Muhammed`dir.O büyük ve üstün bir insandır.Allah`ın kulu olan bir insandır.

Ancak peygamberimiz ,dini hiç bir konuda kendi adına hüküm vermemiştir.O büyük insan ,Allah`ın Elçi`si ve mesajını getirendir.Allah`ın indirdiği Kuran dışındaki uydurmalar daha peygamberimiz hayattayken başlamış ki şöyle bir ayet bu konuyla ilgili gözümüze çarpar;İsra 73 “Az kalsın seni,sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı uydurman için seni fitneye düşüreceklerdi”.
Peygamber daha yaşarken uydurmalar ve Kuran dışı din uygulaması koymalar,O öldükten sonrada devam etmiş ve günümüze kadar gelmiştir.
Din ;Allah ,peygamber ortak yapımı değildir.Tarih boyunca dini yalnış uygulamalarının altında yatan en önemli neden ;dinin tek kaynağının Kuran,din üzerinde tek söz söyleyenin Allah olduğunu kavrayamamaktır.Allah ,Kuran`da Enam 114 te “Allah size detaylandırılmış bir halde indirmşken, Allah dışında bir hüküm koyucumu arayayım…”der.
Dini yasakların ve emirlerin tamamı, Allah tarafından,Kuran `la ,elçi olan Peygamberimiz vasıtasıyla,insanlara indirilmiştir.Uyulacak olan Allah`tır.Uyulacak olan din de bir tanedir ki o da Kuran`da olan dindir.H.z. Muhammed elçidir.Elçi demek ,kendinin olmayan mesajı ,birinden diğerine iletmek demektir.Allah`ın mesajı olan Kuran,Allah`ın elçisi olan H.z. Muhammed tarafından insanlara iletilmiştir.Kuran`da geçen elçiye itaat edinin altında yatanda budur.Elçiye itaat onun Allah tarafından mesajı olan Kuran`a itaat etmektir.Peygamberimiz de bir insandır,O`da yaşadığı zamanlarda tabii ki günlük olaylarla ilgili bir şeyler söylemiştir ve o şartlar altında yapılması gerekenleride , doğal olarak söylemiştir.Bu söyledikleriyse insan sözüdür ve o an gerektiği için söylenmiş olabilir.Ancak bunların hiçbiri dine hüküm koyma için değildir.Dinle ilgili bütün hükümleri Allah koymuştur ve bunlar KURAN`DADIR.

Yazar : Mehmet Sakaryalı

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website