KADIN VE NAMAZ

Bugün Internette dolasirken bunlari buldum okudum ve basimi sallamaktan baska bir sey yapamadim.

Buyrun paylasalim:
* Erkek namazdaki hanımını öpse namaz bozulur mu?
* Erkek, namaz kılan hanımını şehvetle veya şehvetsiz öpse veya tutsa, kadının namazı bozulur. Eğer bir hanım namaz kılan kocasını öpse, kocasında şehvet olmazsa namazı bozulmaz.(1)

* Namazda adet gören kadın ne yapar?
* İster, ilk adet olsun, isterse düzgün adeti olsun, kanın ilk görüldüğü andan itibaren namazı terkeder, çünkü namaz kendiliğinden bozulur. Eğer bu namaz farz ise, sonra kaza etmek gerekmez. Şayet nafile ise sonradan kaza etmek vacip olur. Zira farz olan namaz, zaten vaciptir, başlamakla vacip olmaz. Fakat nafile bir namaza başlamakla o namaz, kılana vacip olur. (1)

* Namaz vaktinde adetli kadın ne yapar?
* Adet olan kadın namaz vakitlerinde abdest alıp evinin namaza ayırdığı köşesinde namaz kılacak kadar bir müddet oturup, tesbih ve kelime-i tevhid ile meşgul olması müstehaptır. Böylece uzun zaman ayrı kalacağı namaza karşı usanç duymamış olur. Menhelu`l-Varidin`de o kadına hayatında en güzel kıldığı namazın sevabı verilir denilmektedir. (1)

Bunlari nerden okuyorlar? Ya da nereden kaynaklaniyor?
Neden bunlari uyduran insanlar akillanmiyor?
Yani sonucta herkes Kurani okumakla mesgul ve bircok insan da anlamini biliyor; kesin tercümeler de okunmustur.
Neden hala Türkiye veya Almanya`da veya tüm dünyada nerde müslümanlik varsa hala bu sekil uygulaniyor?
Bazen soruyorum kendime biz simdi yanlis mi yapiyoruz sadece üc vakit namaz kilmakla ve sadece namaz icin farz abdesti almakla ve adetli iken namaz kilmakla bircogu bunlardan uzak dururken?
yeni yeni basliyorum dinimle yillar sonra ilgilenmeye ama hep böyle seylerle karsilasiyorum. Kuran okuyunca doğruyu buluyorum.
Allah yardimcim olur insallah.

Yazar : Filiz Avci

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website