Peygamber efendilerimizin Ahirette bize Şefaatleri

Sevgili Din kardeslerim, bir zamandir Ailemle, Dostlarimla büyük bir “Savas” icindeyim.

Nihayet bende anladimki Kuran bizim tek Rehberimiz olduğunu, daha önce pek oralı degildim.
Ve Kurani okudukca, cogu Ayetleri ezberledikce Farzlarimi Allahin bize Emilerini yeri getirdikce daha da dinimi kitabimi Allahimi sevmeye basladim.
Ve gelelim simdi Sünnetlere.
Ailem le ben artik uzun uzun sohbetlere girmeye basladim, onlara Kuranimizi bizim dilde okumalarini tavsiye ediyorum, ama onlar inatlasip arapca okumalarini tercih ediyorlar.
Islamin dili Arapca oldugu icin.
#Benim o kadar cok okumuslugum yok din konulari babam bu ara Haci dir hafta da birkere hatim eder okudugu zaman da cok güzel okur tabii, ama yinede 4 rekat faz namazini kildigi zaman arkasindan 4 sünnet 2 de son sünnet kilar, babam ve tüm akrabalarim dahil. eee neden Allaha 4 rekatta Peygamber efendimize 6 rekat kiliniyor???? Cevapta sudur benim sevgili Teyzemden: Ahirette Peygamber efendimiz bize Sefat edicek bizi Azaptan koruyacak cezalandirdimiz an bizim önümüze gecicek.
Allah razi olsun, ne kadar güzel bir düsünce.
Ama ben zaten kurandakileri yerine getirsem namazimi vaktinde kilsam oruc borcumu ödesem zekat versem iyilik yapsam hayir dua alsam vs zaten o zaman bana bir ceza ( Insallah) dokunmazki.
Ve bu 50 vakit namaz pazarlama olayi da beni biraz sok etti.
Nasil olurda Müslümanlar Allahi bu kadar Gaddar saniyorlar ki bize bu kadar eziyet ettirse.
Allah la sanki millet dalga geciyor gibi ( hasaa)
Bazen o kadar saskin kaliyorumki bu durumda ne dicemi bilemiyorum üzülüyorum ve bu tartismalara girdigim zaman inanin korkuyorum yanlislikla birsey degip de bosuna günaha gircem.
Allah yardimcimiz olsun

Yazar : FIliz Avci

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website