YEVMUL TEGABUN

Allah, Kuran`da bazı anlatımlarını, belki de insanların daha iyi kavrayabilmesi açısından (Allah bilir) sıfat ekleriyle yapıyor. Allah kendini tanımlarken, örneğin; Ahir(sonu olmayan), Azim(Çok yüce,ululuğun kaynağı), Basir(herşeyi gören), Malik(herşeyin sahibi), Veli(Dost,yardımcı) sıfatlarını kullanıyor. Kuran`ın tarzından biri de bu olsa gerek.


Allah bazı olayları ve zamanı anlatırken de sıfatları kullanıyor. İşte bunlardan biri de; yevmul tegabun, yani ahiret günü için kullanılan bir diğer isim, aldanma günü. Tegabun 9 da “Toplanma günü için sizi bir araya getirdiği gün, karşılıklı aldatış ve aldanışların ortaya çıktığı gündür…”der.
İnsan hayatı boyunca, şeytan vasıtasıyla, içinde bulunduğu toplum tarafından, ailesi veya arkadaşları yüzünden, sevdikleri yüzünden aldatılıyor olabilir. Bazen bunlar istemeden de olabilir. Yine de sonuçta ahiret için bir aldatma olabilir. Bu dünyanın zevklerine kapılıp aldanış olabilir, verdiğinin karşılğını hemen almak isteyen insan için aldatılış olabilir. Allah`tan, Kuran`dan uzaklaşan her insanın başına gelebilir. Hepimiz aldatılıyor olabiliriz, bunun için Allah`a sığınmalıyız. O en iyi dost ve yardımcıdır.
O gün, yani yevmul tegabun(aldanış günü)inşallah aldanan ve aldatılanlarla aynı safta olmayız. Bunun için dinin tek kaynağı olan ve O gün O`ndan sorguya çekileceğimiz Kuranımız`a sahip çıkalım ve O`ndaki mesajlara göre yaşayalım.

Yazar : HAKAN BOR

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website