GÜNÜMÜZ İNSANLARININ MAZERETLERİ

 Günümüz insanlarının içinde bulundukları şartlardaki yaşayış tazları dine vakit ayıramama şeklindeki mazeretleri dile getiriyor.
örnek vermek gerekirse bir tekstilde çalışan insan sabah 8`den akşam 6`ya kadar çalışıp 7`de evde olduğunu akşam yemeği, tv izleme, bilgisayarda msn ve facebooka bakma ve sonrasında uyku sabah kalktığında ise bir önceki günü aratmayan bir gün geçimi gibi şeyler anlatır. Bu tüm meslek dalları için geçerli olmasa da çoğunlukla anlatılan şeyler bunlardır. Peki yemek yemek, tv izlemek, bilgisayar başına oturmak ve çalışmak aynı şeylermi? yemek yemek hayati zorunluluk, çalışmak geçim için zorunluluk, tv ve bilgisayar ise dünyada olup bitenlerden haberdar olmak ve genel kültürü arttırmak için bir zorunluluksa bunlardan hangisi dini görevlerin önüne geçebilecek bir mazeret olabilir? hiçbiri. Günlük hayatta yapılması zorunluluk olan şeylerin en başında Allah`ın üzerimize farz kıldığı ibadetleri yerine getirmek gelse ki bu benim şahsi görüşümdür hem iş alanında hemde ev mekanında insanlar çok daha huzurlu ve stresten olabildiğince uzak olmazlarmı? Birde şu varki her insan çalışma ortamında namaz ibadetini yerine getirmek için uygun bir mekan bulamıyor yada vakit için izin alamıyor. Halbuki bir insanın dilediği sürede namazını bitirmesi sözkonusuyken 5-10 dakika gibi bir vakit problem olmamalı. İşin önemine binaen kaybedilen bu süre zaten telafi edilecektir.
İş verenlerin bu konuda birazdaha hassas olmalarını insani değerleri gözardı etmeyip herkezin din anlayış ve vicdan özgürlüklerini kısıtlamamalarını temenni ediyor değerli din kardeşlerime sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.

Yazar : Leyla TOYKAR


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website