İnsan Beyninin Muhteşem Sırrı ve Bir Kuran Mucizesi

Her Şeyi Yaratan, Koruyan ve Kuşatan, Herşeyin Sahibi Allah’a hamd olsun.

Dünyanın en saygın üniversitelerinden Yale Üniversitesi tarafından yapılan ve dünyanın en saygın bilim dergisi New Scientist`ta yayınlanan bir araştırmaya göre insan beyni “tanrı`ya inanmak için programlanmış” Bu haber tüm dünyada büyük bir yankı ve ilgi uyandırdı. Bu bilimsel araştırma ve sonuçları Allah’ın varlığının kesin bir delidir. Tabi bu tek delil değil elbette fakat ben şimdi Alemlerin Nuru Kuran ne diyor bu konuda dikkatinizi oraya çekmek istiyorum. Fussilet Süresi 53 üncü ayette: Biz inanmayan insanlara ileride hem ufuklarında hem de kendi benliklerinde delillerimizi göstereceğiz ve Allah’ın varlığının gerçek olduğu kendilerine açıkça belli olacak der. Ayette kendi benliklerinde ifadesi kullanması bu araştırmayla nerdeyse birebir aynı. Nitekim araştırmada da insan beyninde yaratıcının varlığı gösteriliyor. Bu ayetten sonra gelen ayette ise: Rablerinin varlığında ve ahiret gününden şüphe içinde olanlara Uyan artık diye bir uyarıda yapılmaktadır. Sonrada Allah’ın her şeyi çepeçevre kuşattığı bildirilmiştir. Yani kendi benliğimizden, yağmurun yağmasına, gözlerimizin görmesinden yaprağın kıpırdamasına, meyvenin tomurcuğundan çıkmasına kadar aklımıza gelen veya gelmeyen her şeyin Allah tarafından kuşatıldığı ve O’nun izniyle, O’nun bilgisiyle oluştuğunu anlamamız gerekiyor. Aslında söylenecek pek fazla şey yok. Her şey ortada işte Kuran, işte bilimsel gerçekler. Umarım her insan vakti varken anlayacağı bir şekilde Kuran’ı okur. O gerçekten büyük bir mucize, Bir Nur, bir Rehberdir okuyup, ögüt alabilecek insanlar için. Son olarak herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyor, makaleme konu olan ayetleri sizlerle paylaşıyorum. Hoşça kalın. Sevgiyle Kalın.

Fussilet Süresi

53. İleride Biz onlara hem ufuklarda, hem kendi nefislerinde delillerimizi öyle göstereceğiz ki, sonunda onun gerçek olduğu kendilerine açıkça belli olacak. Rabbinin herşeye şahit olması kafi değil mi?

54. Uyan! Onlar Rablerinin karşısına çıkacaklarından şüphe içindedirler; uyan ki, O herşeyi kuşatmıştır.

(Ayrıca 53 ayet bu araştırmanın küçük bir tecellisi de olabilir. Belki ilerde bu ayetin işaret ettiği daha farklı mucizelerle de karşılaşabiliriz. Herşeyin en Doğrusunu Allah bilir. )

Yazar : BirKul

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website