İslam’da Altın ve İpek Erkeklere Haram mı?

İslam’da Altın ve İpek Erkeklere Haram mı?

Bazı sözde hadislere göre evet harammış. Oysa bunu iddia edenlerin gözden kaçırdıkları bir şey var. Kur`an-ı Kerim!

Öncelikler haram konusunu deşelim biraz.

Haram nedir?

Allah`ın yasak ettiği şey/ler.

Haram`ın Mantığı Nedir? Yani Neden bazı şeyler haram edilir?

Zararlı olmasından dolayıdır.

Bu durum da Kur`an-ı Kerimin herhangi bir yerinde, Allah`ın, erkeklere altın ve ipeği haram ettiğini yani yasakladığı bir ayet ya da birden fazla ayet görüyor musunuz? Gören oldu mu? Hayır! Eee o zaman? Nasıl haram dersiniz?

Allah kuran da “bu haramdır!” demeden siz onun adına nasıl haram edersiniz? Ha “biz değil, peygamber etmiş” derseniz o da mümkün değil. çünkü peygamberler de kafalarına göre bir şeyi haram edemez.

Ayrıca altın ve ipeğin erkeğe ne zararı oluyor? Olmuyor ki!

Ey iman edenler! Allah`ın size helal kıldığı iyi ve temiz nimetleri (kendinize) haram etmeyin ve (Allah`ın koyduğu) sınırları aşmayın. Çünkü Allah haddi aşanları sevmez. (Maide 87)

Beyinsizlikleri yüzünden bilgisizce çocuklarını öldürenler, Allah`ın kendilerine verdiği rızkı -Allah`a iftira ederek- haram sayanlar, mutlaka ziyan etmişlerdir. Gerçekten onlar sapmışlardır. Doğru yolu bulmuş da değillerdir. (Enam 140)

Gelelim Allah(c. c)`ın, Hz. Muhammed`e söylediği söze: Ey peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak, Allah`ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. (Tahrim 1)

İşte süslerin haram olmadığını kanıtlayan ayetler. (altın ve ipekte süse giriyor sanırım? ne dersiniz? )

(Araf 31-32)
Ey âdemoğulları! Tüm mescitlerde süslü, güzel giysilerinizi kuşanın. Yiyin, için fakat israf etmeyin. Allah israf edenleri sevmez.

De ki: “Allah`ın kulları için çıkardığı süsü, güzel, temiz ve tatlı rızıkları kim haram etmiş? ” De ki: “Dünya hayatında onlar, inananlar için de var. Kıyamet gününde ise yalnız inananlar içindir onlar. ” Bilgiden nasipli bir topluluk için biz, ayetleri böyle ayrıntılı kılıyoruz.

Görüldüğü gibi erkeklere altın ve ipek haram değildir. Bazı hadis rivayetlerinde hz. Muhammed`in, bazı arkadaşlarına altın yüzük taktığı söylenir. Yasaklayan hadislerin dışında bir de bu hadisin olması düşündürücüdür. Bu durumda İslam`ın tek gerçek kaynağı olan Kur`an-ı Kerim durur iken neden hala gerçekliği şüphe getirici, hatta kur`an-ı kerim ile %100 zıtlaşan sözlere kulak asalım? Allah`a nasıl hesap vereceğiz? Suçu başkasına atamayacağımıza göre veremeyeceğimiz hesabın suçunu işlemeyelim.

Selametle

Yazar : Ayça Mutlucan


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (5)
Leave a reply

Name (required)

Website