kıyamet sahneleri -fizikle açıklamalar 2

Evren içe çökmeye başladığında zamanda geriye doğru işlemeye başlayacaktır. Zamanın geriye dönmesiyle insanlar mezarlarından kalkacaktır ve canlanacaktır. Daha önce zaman içinde gerçekleşmiş kayıt altına alınmış her olay bir teybin geri sarışı gibi tekrarlanacaktır.

CASİYE SURESİ:
28. Ve [o Gün] bütün insanları [zillet içinde] diz çökmüş görürsün; herkes kendi sicili ile [yüzleşmeye] çağrılır: “Bugün, yaptığınız her şeyin karşılığını göreceksiniz!
29. Bu bizim kayıtlarımız, sizinle ilgili her şeyi bütün gerçekliğiyle anlatır: çünkü yaptığınız her şeyi kayda geçirtmiştik!”
75. Gökte ve yerde gizli hiçbir şey yoktur ki apaçık bir kitapta (Lehvi mahfuzda) bulunmasın.
… … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … ….
Dünya tarihi geriye sardıkça, milletler birbiri ardına geri gelmeye başlayacaktır, bireylerin de milletlerinde iyi ve kötü özellikleri, zaman geriye aktıkça apaçık belirecektir.
CASİYE
28. O gün tüm ümmetleri, toplanıp diz çökmüş görürsün. Her ümmet kendi kitabına davet edilir. Bugün, yapıp-ettiklerinizin karşılığıyla yüzyüze getireleceksiniz.
29. Bu bizim kitabımız, karşınızda gerçeği söylüyor. Çünkü biz, yapıp-ettiklerinizin kopyasını çıkarıyorduk/yaptıklarınızı kaydediyorduk.
… … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … …
zamanın geriye akışı insanlara daha önce yapıp ettiklerini gösterecektir. Eller, diller, ayaklar ve gözler üzerinde kontrol olamaycaktır artık. Yapılmış olan tüm kötü ve iyi işler tekrar sahnelenmektedir. Kimse yaptıklarını inkar edemeyecektir, beden uzuvları Allah ve meleklerin önünde yapılanlara şahitlik etmiş olacaktır böylelikle.
NUR Suresi:
24. Gün gelecek onların kendi dilleri, kendi elleri, kendi ayakları, yapıp ettikleri işler hakkında kendi aleyhlerine tanıklık edecektir.
NEBE suresi
40. Biz sizi yakın bir azap ile uyardık. Bir gündedir ki o, kişi kendi ellerinin önden gönderdiğine bakar ve küfre sapan şöyle der: “Keşke toprak olsaydım!”

MÜRSELAT suresi:
11. Elçiler, tayin edilen vakitlerine erdirildikleri zaman,

zaman geriye akınca peygamberlerde kendi zamanlarına geri dönecektir.

Yazar : pelin güçlü

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website