Bilim adamı yetiştirin

Müslümünlar neden bilimle uğraşmıyorlar? Belki çok para kazandırmadığı için. Belki de Kuran`da bilime yapılan onca referanstan haberdar olmadıkları için. Nedeni ne olursa olsun, şu an Türk Üniversitelerinde, bilhassa fizik, biyoloji gibi doğa bilimlerinde yeterince inançlı bilimadamı olduğunu iddia etmek güç.

Bakın sonuç ne oluyor? Allah`ın Evren`i yoktan var ettiğini kanıtlayan ve materyalistlerin “Hayır, Tanrı değil, madde sonsuzdan beri vardır iddialarını çürüten” Big Bang gibi bir gerçek bile ateist bilimadamları tarafından manipüle edilerek kullanılmaya çalışılıyor. Ne yazık ki fizik adamının karşısına oturan ilahiyatçı fizikten bihaber olduğu için aciz kalıyor. İlahiyatçının acizliği halkın çoğu tarafından dinin acizliği gibi algılanıyor. Çünkü ilahiyat hocaları gibi halkımız da fizikteki gelişmeleri yakından takip etmiyor.
Geçen gün NTV`de izlediğim bir tartışma programında buna benzer bir manzara yaşanıyordu ki, Doç Dr. Caner Taslaman isimli bir müslüman entelektüel ezberleri bozdu. Fizik Profesörü Cihan Saçlıoğlu programda fizikten anlayan kimsenin olmadığını umarak “çoklu evrenler” adlı teorinin deneysel olduğunu ve bilimsel olarak değerli bulunduğunu iddia etti. Oysa bu teori ateistler için bir temenni olmaktan öteye gidemiyordu. Bilimsel olarak denenmediğini kendisi de dahil bütün fizikçiler bilmekteydi. Ne var ki Cihan Saçlıoğlu hırsına ve dine karşı duyduğu nefrete yenik düştü ve büyük bir gafla bu iddiada bulundu. Eminim benim gibi ekranları başında oturan ve fizikle ilgilenen herkes kulaklarına inanamadı. Oysa ilahiyat profesörü bu duruma itiraz dahi etmedi. Tam “müslümanlardan” ümidimi kesmek üzereydim ki Doç. Dr. Caner Taslaman, Fizik profesörüne “çoklu evrenlerin” deneysel olmadığını, hatta bilim dünyasında ciddiye alınmadığını söyledi. Fizik Profesörü itiraza cevap vermek yerine “Siz bana fizik mi öğretiyorsunuz!” gibi cümleler sarf etti. Oysa ben ve diğer fizik sevdalıları, bu müslüman aydının, o an, materyalizmden gözü dönmüş fizikçiye fizik öğrettiğini biliyorduk. Saçlıoğlu da bu gerçeği biliyor olmalıydı ki programı terk etti.
Sonuç olarak Müslüman kardeşlerim, eğer bilim adamı yetiştirmezsek, aldatılmaya devam edeceğiz. Evren`deki muhteşem tasarım bize “tesadüf” diye yutturulacak. O yüzden, bizden geçmiş de olsa, yeni nesillere, çocuklarımıza bilimle ilgilenmeyi, bilim adamı olma isteğini aşılıyalım. Bilimadamı olarak zengin olmayabilirler ama Allah yolunda gerçek cihat, bu dönemde bu şekilde olur. Aksi taktirde “bilim mi din mi?” gibi saçma sorularla karşılaşmaya devam edeceğiz.

Yazar : Berk Emin

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website